Haberler

Gönüllerde Birlik Vakfı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Andı

Güncelleme:

Gönüllerde Birlik Vakfı, Büyük Birlik Partisinin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 6. yıl dönümünde mevlüt okuttu.

Gönüllerde Birlik Vakfı, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 6. Yıldönümünde mevlüt okuttu.

Gönüllerde Birlik Vakfı, 25 Mart 2009 tarihinde partisinin Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopterin bilinmeyen bir nedenden dolayı düşmesi sonucu hayatını kaybeden, BBP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 6. Yıldönümünde, Ankara Hamamönü'nde mevlüt okuttu. Vakıf Genel Merkezi'nde düzenlenen programda, Yazıcıoğlu'nun ruhuna hediye edilmek üzere indirilen hatimlerin duaları okundu. Programa, Gönüllerde Birlik Vakfı yetkilileri ve üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gönüllerde Birlik Vakfı kurucularından Kadir Mahir Damatlar, Muhsin Yazıcıoğlu anısına düzenlenen programla ilgili, "Bu sene Muhsin Yazıcıoğlu'nun 6. ölüm yıldönümü. Türkiye'nin dört bir yanında onu sevenler, beraberlerinde hatim ve Yasin-i Şeriflerle birlikte geldiler. Bugün tekrar, ilk günkü ıstırabı ve acıyı hissederek hep birlikte Muhsin Yazıcıoğlu'nu yad ettik. Rahmetli, bir politikacıdan ziyade idealist bir dava adamıydı. Bütün ömrü, o davanın önüne çıkarmış olduğu bedelleri ödemekle geçti. Bu bedelleri öderken, hayatının hiçbir döneminde yaşadıklarından ve çektiklerinden şikayetçi olmadı. Yüce bir davaya inanmıştı, onun mücadelesini veriyordu, o mücadeleyi verirken de yolun engebeli ve dikenli olduğunu biliyordu. Bu yolculuk bazen hücrelerde, bazen zindanlarda, bazen işkencehanelerde seyir etti. ve nihayetinde Keş Dağları'nda dünyevi yolculuğu sona erdi. Biz bütün sevenleri olarak onun şehadetine inanıyoruz, onun yüce bir makama eriştiğine inanıyoruz; çünkü bütün bir ömrünü inandığı dava uğruna geçirmişti. Siyasete ve politikaya, bir amaç olarak değil de bu yüce davanın seyri içerisinde bir mikrofon gibi bakıyordu. Türkiye'nin ihtiyacı olduğu dönemlerde; mesela 28 Şubat gibi kritik bir dönemde bir cümleyle, 'nasıl darbeye engel olurum' çabası içerisindeydi. O zaman, orta yaş insanların iyi hatırlayacağı, 'Namlusunu millete çevirmiş bir tanka selam durmam' diyerek, darbe heveslilerine gerekirse 'dur' diyebileceğini ve o tankın üzerine çıkabileceğini, o yiğitliği gösterebileceğini ifade etmişti. Yine Türkiye'nin kritik dönemlerinde ' Türkiye, İran olmayacak, Türkiye Cezayir olmayacak, Türkiye'yi Suriye yaptırmayacağız' iradesiyle, canından daha önde tuttuğu memleketi, milleti ve devleti için her şeyini feda edebileceğini göstermişti. Bu duygular içerisinde bütün ömrünü tamamladı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelerek programa katılan öğrenciler ise, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından dolayı duydukları üzüntüyü ilk günkü kadar yaşadıklarını, Yazıcoğlu'nun izinden gitmeye devam edeceklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title