Haberler

Gönül Gözü"Yle Piyanoya Çalan Kız Konser Verdi

YALOVA (AA) - Yalova'da, görme engelli ve otistik 8 yaşındaki İrem Fitoz, ünlü bestekarların parçalarıyla ilk konserini verdi.

YALOVA  (AA) - Yalova'da, görme engelli ve otistik 8 yaşındaki İrem Fitoz, ünlü bestekarların parçalarıyla ilk konserini verdi.

İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde öğretmeni tarafından iki yıl önce müzik tutkusu keşfedilen Fitoz, müzik öğretmeni Çetin Mutluer'in desteğiyle Beethoven gibi ünlü bestekarların bestelerini piyanoyla ustalıkla çalabiliyor. İlk konserini bir alışveriş merkezinde veren Fitoz, dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Anne Nihal Fitoz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının bebekliğinde müzik dinleyerek sakinleştiğini söyledi.

Onun müziğe yeteneği ortaya çıkınca bir yıl org çaldığını aktaran Fitoz, şöyle konuştu:

"Geçen yıldan beri de piyano çalıyor. Yani öğretmeni teşvik etmiş oldu. Benim hiç aklıma bile gelmedi. Çaldığını duyunca zaten çok şaşırmıştım; nasıl yapıyor, görme engeli bir de nasıl yapıyor diye. Önce sol elini kullanıyordu. Öğretmeni diğer elini kullanmayı da öğretti. Şu anda da iyi çalıyor. Kızımın konser vermesinden dolayı çok mutluyum çünkü yaptığı şey çok önemli. Kızımın ileride çok iyi bir müzisyen olmasını istiyorum. Elimden geldiği kadar da ona destek olacağım ve hep yanında olacağım."

İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Gülbahar da İrem Fitoz'un hem görme engelli hem de otistik olduğunu söyledi.

Onun iki yıldır müzik eğitimi aldığını anlatan Gülbahar, şunları kaydetti:

"Bu konser, öğrencimizin ilk konseri. İnşallah ileride daha iyi yerlere gelecektir. Daha önce Anadolu Ajansının (AA) yaptığı bir haber üzerine İstanbul'dan bir hayırsever, öğrencimize piyano hediye etti. Bu piyano sayesinde öğrencimiz daha iyi çalışabilmektedir. Öğrencimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah öğrencimiz daha iyi yerlere gelecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Beethoven Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title