Haberler

Gönül Elçileri Projesi" Fidan Dikim Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Çanakkale'de "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bursa, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Çanakkale'de "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile katıldığı Ovaakça Mahallesi'nde düzenlenen törendeki konuşmasında, 81 ilde eş zamanlı olarak Bereket Ormanları oluşturulduğunu söyledi.

Bu projeyle Türkiye'de 100 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini dile getiren Karaloğlu, "Bursa olarak hem merkezde hem de ilçelerimizde dikebildiğimiz maksimum sayıda fidanı bu proje kapsamında toprakla buluşturmak istiyoruz. Orman yoksa su yok, toprak yok, aslında orman yoksa hayat yok. Hayatın kaynağı ormandır desek abartmış olmayız" diye konuştu.

Daha sonra Vali Karaloğlu ve eşi ile protokol üyeleri, belirlenen alanda fidanları toprakla buluşturdu.

Eskişehir

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Hatıra Ormanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, dikilen fidanların Eskişehir'e temiz bir nefes aldıracağını belirterek, "21 Mart itibarıyla kutlanan Orman Haftası'nın da ruhuna uygun olan bu etkinlikle gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmanın, hepimizin insanlık borcu ve sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz. Bu anlamlı günün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

İl Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise Eskişehir'de 360 bin hektar ormanlık alanın olduğunu vurgulayarak, "Her yıl ortama 60 bin dekar yeni ağaçlandırma yapmaktayız. Tamamlama ve bakım çalışmaları ile birlikte yılda ortama 4 milyon fidan dikmekteyiz" dedi.

Konuşmaların ardından fidan dikimi yapıldı.

Afyonkarahisar

Sinanpaşa ilçesine bağlı Kılınçarslan Belediyesi sınırlarındaki 50 dekarlık sahada oluşturulan "Bereket Ormanı"nda düzenlenen törende konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'ın şanslı bir il olduğunu çünkü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Afyonkarahisar'dan yetiştiğini söyledi.

Projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Valilerin eşliği ve öncülüğünde yürütüldüğünü hatırlatan Güner, "Bu faaliyette Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın da önemli bir paydaş olduğunu ifade etmek istiyorum. İnşallah dün olduğu gibi bugün olduğu gibi önümüzdeki günlerde hep beraber el ele gönül gönüle bu hizmetlerin devamı için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

Çanakkale

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın eşi Ümmügülsüm Çınar, Radar Tepesi mevkisindeki fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, ormanın hava ve su gibi ihtiyaç duyulan doğal kaynaklar arasında bulunduğunu söyledi.

Ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginliği olduğuna işaret eden Çınar, "İnsanlara sağladığı yararların yanı sıra binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydaları saymakla bitiremeyiz" dedi.

Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise çölleşme ile mücadelede insanlığın elindeki tek silahın ağaçlandırma olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title