Haberler

Gönül Elçileri Projesi

Kars'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Kars'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarınca yürütülen proje kapsamında, Kars-Ardahan karayolundaki Karadağ mevkisinde, Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 200 bin fidanın dikimine başlandı.

Vali Günay Özdemir ile eşi Nurcan Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu adına ayrılan fidanları toprakla buluşturdu.

Vali Özdemir, yaptığı konuşmada, Emine Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı "Bereket Ormanları" kampanyasını, Kars'ta yağış altında devam ettirdiklerini söyledi.

Kars'ta 10 yıl içinde güzel gelişmelerin yaşanacağına inandıklarını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Çünkü bu bölgede Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız adına, özellikle evlenen çiftlerimiz adına hatıra ormanı oluşturuyoruz. Plaket verme yerine, fidan dikme şeklindeki projelerimiz devam edecek. Amacımız bu bölgenin ağaçlandırılması. 10 yıl sonra Karsımızın nefes alacağı, çocuklarınızla, torunlarınızla piknik yapabileceğiniz bir mesire alanının, sosyal ve kültürel alanın oluşturulması çalışmalarının temelini bugün atmış bulunuyoruz."

Vali Özdemir, bu faaliyete özellikle kadınların sahip çıkmasını istedi.

"Bu yıl 2 milyon fidan dikeceğiz"

Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış da Kars'ta sadece 38 bin 500 hektar ormanlık alan bulunduğuna işaret etti.

Kars'ta orman varlığının artırılması için yoğun çalışılması gerektiğini anlatan Tanış, il genelinde bu yıl 2 milyon fidanın, müdürlüklerinin uygulama projeleri kapsamında toprakla buluşturulacağını bildirdi.

Tanış, ayrıca farklı tür ve boyda yaklaşık 50 bin fidanın, talep eden vatandaşların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal ağaçlandırma faaliyetleri için dağıtılacağını kaydetti.

Etkinlikte, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile eşi Figen Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile eşi Ayla Özcan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile kamu kurum müdürleri de fidan dikti.

Bu arada, fidan dikiminin ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler, Orman İşletme Müdürlüğü personeliyle halay çekti.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Nurcan Özdemir Emine Erdoğan Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title