Haberler

Gönül Elçileri 'Parisi'n Tek Radyosu Pimg'i Yaşatalım' Etkinliğinde Buluştu

Paris'in gönül elçileri Goussainville'de Parisi'n Tek Radyosu Pimg'i Yaşatalım etkinliğinde bir araya geldi.

Goussainville Dünya kadınları Hanımeli Dernek Başkanı Pembe Hekimoğlu, Paris Prodüksiyon yöneticisi Ali Sarıca, Aulnay Sous Bois, Villepinte, Sevran bölgeleri Fransız-Türk Dernek Başkanı Ayşe Barış, Paris Kültür Sanat başkanı Ali İnan, Beauvais Anadolu Kültür Derneği Başkanı Aysun Otgunlu'nun inisyatifleri ile Parisi'n Tek Radyosu Pimg'i Yaşatalım etkinliği düzenlendi.

Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, eşi Deniz Kadıoğlu, Val de Marne İl Genel Meclis üyesi Metin Yavuz'un da katıldığı geceye çok sayıda konuk destek verdi.

Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu çok anlamlı gecede hep beraber olunmasını önemine değinen konuşmasında "Bir toplumun yurtdışında herhangi bir ülkede yaşayan toplumun yeteneğini, kapasitesini,gücünü ortaya koyabilen unsurların başında o toplumun kendi meselelerine sahip çıkması .Kendi meselelerinde çözümler ürete bilmesi,kendi içerisinde gelecek kuşaklara aktarabilecek şekilde dayanışma ruhunu ortaya koyabilmesi yatıyor."dedi.

Başkonsolos Kadıoğlu Fransa'da elli yıldır yaşayan bir toplum olduğumuzu ve bu topluma entegre olmaya çalıştığımızı ve bunu yaparken de kendi içimizdeki dayanışmayı her geçen gün destekleyerek önemli bir noktaya getirmeye çalışıldığının altını çizdi.

Kadıoğlu bu organizasyon Fransa'da ki Türk toplumu olarak geldiği noktanın örneklerinden bir tanesini teşkil ettiğini ve çokta güzel istisnai bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Kadıoğlu "Bu radyo bizim. Kendi meselemiz. Bu rayda Fransa'da,P aris bölgesinde Türkçe yayın yapan yıllardan beri Kadim Özdemir ve ailesinin özverili destekleri ile devam eden bir radyo. Bu radyo bizim, hepimizin. Buna sahip çıkmakta hepimizin görevi. Her geçen gün toplumuz, insanımız, dernekleriniz onların bu çabasına bu gayretlerine daha fazla destek veriyor.Taşın altına hep beraber elimizi koyuyoruz.Bu gece burada olarak varlığınızla bu güce güç katıyorsunuz" dedi.

Pimg Radyo yöneticisi Kadim Özdemir "Amacımız her geçen gün daha da olumsuz hale gelen Avrupa ülkelerinde hiç kimseyi ötekileştirmeden dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun hepimiz biriz.Bu ülkenin evlatlarıyız. Anadolu insanı bulunduğu bölgelerde ancak bu şekilde bir araya gelebilerek olumlu bir duruş sergileyebilirler."olarak açıkladı.

Val de Marne İl Genel Meclis üyesi Metin Yavuz" Fransa'da 200 Türk asıllı seçilmiş olduğunu ve bu ülkede sosyal,kültürel ve siyasal yönden güçlü olmak "Bu ülkeye de faydamız olur hem de bizin geleceğimiz çocuklarımız için bir taş koymuş oluruz." dedi.

Görüntü Döküm

----------

Etkinlikten detaylar - Özbey

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadıoğlu Fransa Marne Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title