Haberler

Gönül Elçileri Koruyucu Aile Toplantılarının 2'incisi Selçuk'ta Yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Şahin'in başlattığı Gönül Elçileri Koruyucu Aile toplantılarının İzmir bölgesindeki ikinci toplantısı Selçuk'ta yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fatma Şahin'in başlattığı Gönül Elçileri Koruyucu Aile toplantılarının İzmir bölgesindeki ikinci toplantısı Selçuk'ta yapıldı.

Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda Selçuk Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Gönül Elçileri Koruyucu Aile toplantısına İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Şube Müdürü Hasan Özdemir, Koruyucu Aileler Yardımlaşma ve Yaygınlaştırma Derneği Başkanı Rukiye Urgancı ile İzmir ve çevre ilçelerden gelen koruyucu aileler katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, bakanlığın kuruluş yasasına göre 6 tane dezavantaj gruptan bahsedildiğini, bunların başta çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler, yoksullar, şehit aileleri ve gazi yardımları olduğunu belirterek, bu 6 grup içerisinde de en kırılgan ve dezavantajlı grup olarak çocukları gördüklerini ifade etti. Bir günlük çocuğu alırken o çocuğun mezhebine bakmadıklarının altını çizen Yıldırım, katılımcılara bu çerçevenin biraz daha genişletilmesi gerektiğini, çevrede bulunan herkese koruyucu aile modelinin anlatılmasını istedi. İzmir'in Türkiye'de 303 çocuğun koruyucu ailede olması nedeniyle birinci geldiğini hatırlatan Yıldırım, İzmir ve bölgesinde 41 tane çocuk evi olduğunu, her fırsatta bu çocuk evlerini sık sık ziyaret ettiklerini ifade etti.

Koruyucu ailelerin yapmış olduğu bu sorumluluğun biyolojik anne-babadan daha değerliği olduğuna vurgu yapan Berrin Kıraç ise, koruyucu aileyi çok önemsediğini ve tüm koruyucu aileleri tebrik ettiğini söyledi.

Türk toplumunda ailenin, insana değer vermenin, evlat yetiştirmenin çok farklı bir anlamı olduğunu söyleyen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da, bu nedenle Berrin Kıraç'ın önderliğinde bu toplantıların daha sıklıkla yapılacağını kaydetti.

Salonda bulunan koruyucu ailelerin isteklerini ve sorunlarını dinleyen Berrin Kıraç ve konuşmacılar, toplantı sürecinde fikir alışverişinde bulundular. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Zafer Yıldırım Cahit Kıraç İzmir Yerel Haberler

title