Haberler

Gönül Elçileri Kocaeli'de 12 Bin Fidan Dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğün başlatılan ’Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Kocaeli’nde fidanlar toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğün başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Kocaeli'nde fidanlar toprakla buluştu.

Kocaeli'nin Derince ilçesi Orman İşletme Şefliği 99 nolu Orman Bölmesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Metin Temel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı gönül elçileri, TEMA Vakfı öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Programda konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Zenginlik ve büyüklük paylaşmaktır, vermektir, kendinde olanı olmayana aktarabilmektir. Başlayan gönül elçiliği Emine ERDOĞAN hanımefendinin himayesinde bize ait olan, geçmişimizden bugüne gelen ve geleceğe aktarılacak olan en temel bu değerlerimizi yaşatmak, genç kuşaklara aktarmak ve milletçe dayanışmamızı daha öteye taşımak amacını hem taşıdı, hem de yaşattı. Bu seferberlik ülkenin her köşesine ve her kişisine ulaştı. Bugün görüyoruz ki Kocaeli'nde çok güzel bir katkı sağlayan iller arasında yer aldı. Daha ötesini ve daha fazlasını istemek herhalde bu duygular temelinde daha ötesine ulaşmak hepimize düşen bir ödev olmalı. Buradan çağrıyı yaparak herkesi bir gönül eri ve gönül seferberliğinin katkı vereni olmaya çağırıyoruz. Ne varsa sizinle paylaşacak, ne varsa sizde olmayanı aktaracak bunu bekliyoruz. Bu duyguların tıpkı bugün dikeceğimiz ve gelecekte kökleşen ağaçlar gibi her bireyin gönlünde kökleşmesini, milletin değerleri olarak yerleşmesini ve asırlık çınarlar olarak geleceğe taşınacak, gölgesinde milletin değerlerini yaşatacak bir güç kazanmasını bekliyoruz. Fidan dikerken Kocaeli'nin bu anlamda ve alandaki öncü rolünün de altını çizmek istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol ve vatandaşların da kalabalık katılımıyla fidan dikim alanına geçti. Katılımcılar sahil çamı, fıstık çamı, ıhlamur ve selvi fidanlarından oluşan toplamda 12 bin fidanı 80 dönüm ağaçlandırma alanı içerisinde toprak ile buluşturdular. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Basri Güzeloğlu Emine Erdoğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title