Haberler

Gönen'de Su Baskınlarına Önlem

Balıkesir'in Gönen ilçesindeki sağanak yağışlarda Plevne Mahallesi'nde yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için yağmur suyu bertaraf hattı kuran Gönen Belediyesi, 32. Sokak'taki üst yapı çalışmalarını da yeniden yapacak.

Gönen Belediye Başkanı Yakar, bertaraf hattıyla su baskınlarının önüne geçileceğini bildirdi. Gönen'de yoğun yağışların yaşandığı günlerde yüksek mahallelerden şehir merkezine doğru hızla inen yağmur suları, taşkınlara neden olduğundan dolayı başlatılan yağmur suyu bertaraf hattı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların kış günlerine denk gelmesi hattın rahat ve sağlıklı yapılabilmesi açısından avantaj sağlarken, hattın yapıldığı sokakta ikamet eden vatandaşlar için geçici de olsa sıkıntılı bir durum ortaya çıkardı.

Gündoğdu ve Reşadiye mahallelerinin yüksek kesimlerinde oluşan yoğun yağmur sularını Maltepe Caddesi üzerinden yeni yaptıkları hatla Sabuncu Deresi'ne bağlayan ekipler, şimdi de yine Reşadiye Mahallesi'nin bir kısmı ile Plevne Mahallesi'nin yüksek kesimlerinden gelecek yağmur sularını 32. sokakta oluşturdukları hatla Gönen Çayı'na bağlayacaklar. Çalışmalar hakkından bilgi veren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, doğalgaz gibi, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı gibi hizmetlerin kapsamlı bir çalışma gerektirdiğini ve bunun da bazı sıkıntılar doğurduğunu söyledi. Son aylardaki yağışların aşırılığına dikkat çeken Başkan Yakar, yaşanan sel baskınlarının Gönen'le birlikte birçok yerleşim yerinde yaşandığını da hatırlatarak, "Eksik olan hizmetleri tamamlamak bizim asli görevimiz. Ancak kabul edilmeli ki bazı eksiklikler yaşanmışlıkların neticesinde ortaya çıkıyor. Bizim bu gerçekleştirdiğimiz çalışma da bunun eseridir. Gönen eskisi gibi her yağmur yağdığında sel baskınları yaşamıyor. Bunun önlemini çok öncelerden aldık. Şimdi yoğun yağışlara karşılık bir önlem alıyoruz. Yüksek mahallelerimizden şehir merkezine inen yağmur suları oluşturulan yeni hatlarla bertaraf ediliyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Plevne Mahallesi Hüseyin Yakar Balıkesir Gönen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title