Haberler

Gönen'de Kentsel Dönüşüm

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Çayı'nı da içine alan 138 dönümlük alanın tamamının kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini söyledi.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Çayı'nı da içine alan 138 dönümlük alanın tamamının kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini söyledi.

Yakar, yaptığı açıklamada, bu yıl sonunda Deri Organize Sanayi Bölgesinin tam anlamıyla faaliyete geçeceğini belirterek, "Tabakhanenin bulunduğu alana TOKİ tarafından turizm tesisleri yapılacak. Tesislerin yapımına ise bu yıl sonunda başlanacak" dedi.

Gönen Çayı'nın ıslahını da kapsayan kentsel dönüşüm projesinin, tabakhane, üç yol kavşağı ve yeni köprüyü içine aldığını vurgulayan Yakar, "Proje kapsamında TOKİ 138 dönümlük alan üzerine 5 yıldızlı 5 otel yapacak. İnşa edilecek oteller, TOKİ tarafından düzenlenecek ihaleyle yatırımcılara satılacak ya da kiralanacak. Gönen Belediyesi olarak biz de yapılacak olan bu otellere sıcak su satacağız" diye konuştu.

Kentsel dönüşümle kaplıcalardan sonra Gönen'e ikinci bir turizm merkezi kazandıracaklarını dile getiren Yakar, tabakhaneye yapılacak turistik tesislerle Gönen'in jeotermal turizmde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacağını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Yakar Gönen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title