Haberler

Gömü'de Seçimi AK Parti Adayı Kazandı

Güncelleme:

Nüfusu 2 binin altında kaldığı gerekçesiyle yerel seçimler öncesi kapatılan Gömü Belediyesi, İdare Mahkemesi'ne açılan davada nüfusun 2 bin 46 olduğu belirlendi ve yeniden açıldı.

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla bugün yapılan seçimde 1459 seçmenden sadece 823 seçmen sandığa gitti. Eski belediye başkanı ve Ak Parti adayı Hakkı Tekin 499 oyla yeniden belediye başkanı seçildi. Tekin'in ardından MHP'li Metin Asıldaş 266 oy aldı.

SANDIK BAŞINDA GERGİNLİK

Gömü İlköğretim Okulu'ndaki 1005 numaralı sandıkta seçim görevlileri, muhtar adaylarının beyanına uyarak nüfus cüzdanını unutan yaşlı bir kadının oy kullanmasına izin verdi.

Kadın ile kimliksiz oy kullanma işlemine belediye başkan adaylarının da onay vermesi gerektiğini belirten MHP'li sandık müşahitleri, oy kullanılama işlemine itiraz etti.

İşlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili Ak Partili ve MHP'li, müşahitleri arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. Sandık başkanının haber vermesi üzerine jandarma ekipleri sınıfa girerek taraflara müdahale etti. Okul binası dışına çıkarılan müşahitler daha sonra sakinleşerek okula döndü. Oy kullanmak isteyen yaşlı kadın kimliği getirildikten sonra oyunu kullandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkı Tekin Ak Parti Gömü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title