Haberler

Gömü Beldesinde Vatandaş Sandık Başına Gitti

Afyonkarahisar’da Danıştay kararı ile tekrar belde statüsüne kavuşan Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde seçim heyecanı başladı.

Afyonkarahisar'da Danıştay kararı ile tekrar belde statüsüne kavuşan Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde seçim heyecanı başladı. Belediye başkanlığı için 4 partinin yarıştığı ve belediye meclis üyelerinin de belirleneceği seçimlerde, bin 500'e yakın seçmenin oy kullanacağı belirtildi.

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde vatandaşlar bugün belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık seçimleri için sandık başına gitti. Saat 08.30'da 6 sandıkta başlayan oy verme işleminin akşam 17.30'a kadar devam edeceği kaydedildi. Yaklaşık bin 500 seçmenin oy kullanacağının bildirildiği Gömü seçimleri için jandarma da beldede sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı. 30 Mart yerel seçimleri öncesi çıkarılan ve nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılmasını öngören 'Büyükşehir Yasası' ile belde belediye başkanlığı kapatılan, ancak daha sonra itirazlar sonucu Danıştay kararı ile tekrar belde statüsü geri verilen Gömü beldesinde vatandaş sandık başına gitti.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde bugün gerçekleştirilen seçimlerden farklı olarak Gömü beldesinde vatandaşlar belediye başkanlığı ile birlikte belediye meclis üyeliği için de oy kullanacak. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) olmak üzere 4 partinin yarışacağı seçimlerde, vatandaşlar ayrıca belediye meclis üyelerini de seçecek. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Danıştay Emirdağ Gömü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title