Haberler

Gömeçli Üreticiye Uluslararası Sirke Ödülü

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde, 7 yıldan bu yana ürettiği zeytinyağı ile dünyanın çeşitli ülkelerinden 30'un üzerinde ödül alan Mehmet Özgü Manisalı, 2 yıl önce başladığı geleneksel sirke üretiminde de başarılı olurken, sirkede de 4 ödülün sahibi oldu.

Manisalı, Yunanistan'ın Atina kentinde Olympawards'ın düzenlediği lezzet yarışmasında, elma ve vişne sirkeleri ile altın madalya alırken, incir sirkesi ile gümüş ve dağ çileği sirkesi ile de bronz madalyanın sahibi oldu.

Anneannelerinin ve babaannelerinin geleneksel sirkesini yaptıklarını anlatan 35 yaşındaki Mehmet Özgü Manisalı, şu anda 10 olan sirke çeşidini artırmayı planladıklarını söyledi. Sirkeyi Almanya'ya ihraç etmeye başladıklarını anlatan Manisalı, hazırlanan sirkelerin en az 6 ay süreyle meşe fıçılarda bekletildiğini dile getirdi. Zeytinyağından sonra sirkede de iddialı olduklarını vurgulayan Mehmet Özgü Manisalı, "2010 yılından beri yaptığımız zeytinyağı üretiminden sonra, sirke üretimine başladık. Burada, Türk lezzetlerini dünyaya tanıtmak için sirke üretiyoruz. Bölgemizde bulunan meyvelerin sirkelerini üretip bunları meşe fıçılarda en az 6 ay bekleterek daha güzel tat ve lezzet oluşmasını sağlıyoruz. Türk sirkesini, geleneksel sirkemizi dünyadaki yarışmalara gönderdik. Bu yarışmada 4 sirkemizle ödül aldık. Bunlar, incir sirkesi, üzüm sirkesi, elma sirkesi, dağ çileği sirkesidir. Yaptığımız sirkeler, eskiden anneannelerimizin ve babaannelerimizin yaptığı geleneksel ev sirkeleridir. Şu anda yaklaşık 10 çeşit sirkemiz var. Muşmula, alıç, kızılcık, elma, üzüm, çilek, gül sirkelerimizi üretiyoruz. Şu anda, birçok çeşit meyveden daha sirke yapmak istiyoruz. İnşallah, önümüzdeki yıllarda geleneksel Türk sirkesini dünyaya daha iyi tanıtacağız. Balıkesir'in Gömeç ilçesinin zeytin ve zeytinyağını dünyaya tanıttıktan sonra, önümüzdeki yıllarda da sirkesinin ne kadar kaliteli olduğunu ve tadı ve lezzetini müthiş olduğunu göstermeye çalışacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Balıkesir Gömeç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title