Haberler

Gömeç Sokakları Yetim Kaldı

Ünlü sanatçı Kayahan'ın ölümü, bestelerini yaptığı Balıkesir'in Gömeç ilçesini yasa boğdu.

Ünlü sanatçı Kayahan'ın ölümü, bestelerini yaptığı Balıkesir'in Gömeç ilçesini yasa boğdu. Usta sanatçının ölümünün ardından kızı 'Aslı Gönül'ün adını verdiği 'İntaland-Sevgi Tatil Köyü'ndeki 'Gönül Köşkü' ve Gömeç sokakları derin bir sessizliğe büründü. Cadde ve sokaklarına Kayahan'ın unutulmaz şarkılarının ismi verilen tatil köyü hayranlarının akınına uğramaya başladı. Sanatçının ölüm haberini alarak Gönül Köşkü'ne gelenleri tatil köyünün girişindeki tabeladaki, Kayahan'ın "Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz" sloganı selamlıyor. Gönül Köşkü'nü ziyaret eden Gömeçli Kayahan hayranı Erkan Pala, "Acımız büyük. Çok sevdiğimiz bir büyüğümüzdü. Gömeç halkı olarak çok üzüldük. İyi yürekli ve dürüst bir sanatçıydı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"YÜCE BİR GÖNÜL ADAMIYDI"

İntaland-Sevgi Tatil Köyü'nün eski yöneticilerinden Hasan Fehmi Terzioğlu, "Tatil köyünün yollarının taş döşenmesinde ve güzelleştirilmesinde Kayahan'ın maddi katkıda bulunduğu için, sokaklardan her birine Kayahan'ın bestelerinden birinin adını verdiklerini belirtip, "Her cadde ve sokağa bu değerli insanın bestesinin birini adını verirken yönetim kurulu kararı aldık. Onun isteği üzerine de, tatil köyümüzün 'Intaland' olan adını 'Sevgi' olarak değiştirdik. O geniş yürekli, herkese sevgi gösterip, saygı sunan yüce bir gönül adamıydı. Çok üzgünüz, içimizde büyük bir boşluk oluştu. Bu boşluğu nasıl doldururuz bilemiyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"ŞARKILARIYLA BÜYÜDÜK"

Gönül Köşkü'nü ziyaret eden İsmail Becerik, "Kayahan'ın şarkılarıyla büyüdük. yeri doldurulamayacak bir sanatçıydı. Kendim Burhaniye'de yaşıyorum. Acı haberi alınca hemen buraya geldim. Kendisiyle de birebir tanışıyorduk. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

"ACIMIZ BÜYÜK"

AK Partili Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan da yaptığı yazılı açıklamada "Sabah saatlerinde bu üzücü haberi aldık. Kendisini şahsen ve bir sanatçı olarak yakından tanıyan biri olarak çok derin üzüntü duyduk. Ülkemiz ve Gömeç halkımız için büyük bir kayıptır. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine, sevenlerine, bütün yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

Gömeç'in düşman işgalinden kurtuluşu olan 8 Eylül'de ilçede ücretsiz konserler veren Kayahan, bestelerini de "Gönül Köşkü' adını verdiği villasında özel olarak hazırlattığı stüdyoda yapıyordu. Eşi İpek Tüter ile 1999 yılında burada evlenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Gömeç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title