Haberler

Gölyazı, Balıkçılık ve Turizmle Kalkınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Gölyazı’da balıkçılığı destekleyeceklerini ve bölgenin turizmden hak ettiği payı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde kırsal kalkınma yatırımları kapsamında Gölyazı'da balıkçılığı destekleyeceklerini ve bölgenin turizmden hak ettiği payı alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçim gezileri kapsamında beraberindeki AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Nilüfer Belediye Başkan Adayı Mustafa Esgin ile birlikte Gölyazı'da vatandaşlarla buluştu. Bölgede esnafını gezen Başkan Altepe, daha sonra meydanda vatandaşların sorunlarını dinledi. Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çınarlı, göl balıkçılığının bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ancak kimsenin sahip çıkmaması yüzünden balıkçılığın gün geçtikçe kan kaybettiğini söyledi. Kocadere'nin göl bağlantısına yıllar önce menfez sistemi yapıldığını ve su seviyesi düştüğünde gölden Kocadere'ye giden balıkların bir daha dönemediğini belirten Çınarlı, dere ağzındaki menfezlerin kaldırılıp, yerine dalyan sistemi uygulanmasını istedi. Yine kooperatif olarak bölgede amatör olta balıkçılığına müsaade ettiklerini ifade eden Çınarlı, "Ancak, amatör avlanacağız diye gelip, büyük oltalarla çok sayıda balık avlıyorlar ve bunları satıyorlar. Bu nedenle denetimlerin artırılmasını istiyoruz. Bugüne kadar balıkçılıkla Tarım İl Müdürlüğü ilgileniyordu ancak hiçbir soruna çözüm üretilemedi" dedi.

ULUABAT ARTIK BÜYÜKŞEHİR'İN GÖLÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugüne kadar Uluabat Gölü'nün temizliğinden, göldeki canı sayısının artırılmasına kadar bir çok proje hazırladıklarını ancak, bazı projelerin kurullarda beklediğini bazı projelerin ise sorumluluk alanı dışında olması nedeniyle hayata geçirilemediğini hatırlattı. 30 Mart'ta Bursa'da yeni bir dönem başlayacağını ve bütünşehir kapsamında Uluabat'ın da tamamıyla Büyükşehir'in sorumluluğuna gireceğini hatırlatan Başkan Altepe, "Uluabat'a sınır Karacabey ve Mustafakemalpaşa da artık bizim sorumluluğumuzda. Dolayısıyla göl için yapılması gereken ne varsa tek irade olarak gerekeni hemen yapabiliriz. Dere ağzına hangi sistem yapılması gerekiyorsa çalışmaları hemen başlatalım. Bunun yanında amatör olta balıkçıları için de denetimleri artırabiliriz. Gölyazı aynı zamanda turizm açısından da önemli bir bölge. Burada turizm, gerek balıkçılık gerekse meyve sebzecilik konularında artık yanınızda Büyükşehir var. Ancak bunların daha süratli bir şekilde gerçekleşmesi için Nilüfer'de de çalışma arkadaşlarımızın görev başında olması gerekiyor. Yani Mustafa Esgin Nilüfer'e iyi gelecek. İnşallah 30 Mart'ta alacağımız güzel sonuçların ardından Gölyazı'da kalkınmayı başlatacağız" diye konuştu.

Daha sonra köydeki eski ilkokul binasında Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılan bayanları ziyaret eden Başkan Altepe, burada da ev hanımlarının aile ekonomilerine katkı sağlamaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

SANDIKLAR ÇİÇEK AÇACAK

Daha sonra Görükle'ye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Esgin ile birlikte tek tek esnafı gezdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Altepe, daha sonra partisinin Görükle seçim bürosunun açılışına katıldı. Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, "Gittiğimiz her yerde büyük bir coşku, büyük bir sevinç var. Bu da 30 Mart'ta sandıkların çiçek açacağını gösteriyor. Nilüfer'de herkes AK Parti herkes Mustafa Esgin diyor. Artık bu işin laflarla olmayacağını herkes gördü. Görükle'ye metroyu getirecek, buraya gençlik merkezi yapacak kadrolar, işte bu kadrolar. Bu kadrolar bugüne kadar yaptıklarıyla bunu en güzel şekilde ispat etti" dedi.

AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da AK Parti'nin bugüne kadar girdiği 7 seçimde de halkın büyük teveccühüne mashar olduğunu ve hiçbir zaman halkın karşısında mahcup duruma düşmediklerini belirterek, "Her seçim öncesi olduğu gibi bu seçimde de Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen çevreler yeni onlar sahnelemeye başladı. Halkımız bu oyunlara prim vermeyecek ve inşallah AK Parti 30 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Ak Parti Gölyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title