Haberler

Gölün Ortasındaki Adaya Yürüyerek Gidiyorlar

Beyşehir Gölü'ndeki Mada Adası'nda yaşayanlar, göl yüzeyinin donmasının sonucu ulaşımı yürüyerek sağlıyor.

Beyşehir Gölü'ndeki Mada Adası'nda yaşayanlar, göl yüzeyinin donmasının sonucu ulaşımı yürüyerek sağlıyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Mada Adası'nda 30 hanede 200 kişi yaşıyor. Yaz aylarında adaya teknelerle ulaşımı sağlayan ada sakinleri, göl yüzeyinin buzla kaplanmasının ardından ulaşımı yürüyerek sağlıyor.

Canlarını hiçe sayarak buzun üzerine çıkan ve yaya olarak karşı kıyıya, karşı kıyıdan da yine adaya buz üzerinde yürüyerek geçmek zorunda kalan vatandaşlar, kış şartlarında zor günler yaşıyor.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ocak ayından itibaren kıyıları donan Beyşehir Gölü'nün yüzeyinin aşırı soğuklar nedeniyle bir süre sonra tamamen buzla kaplandığını söyledi.

Beyşehir Gölü'nün insan yaşamı olan tek adası durumundaki Mada Adası'nda göl yüzeyinin buzla kaplanmasının ardından yaşam sürenlerin zor günler geçirdiğini aktaran Büyükkafalı, "Göle, ulaşım buz tutmadan önce teknelerle sağlanıyordu. Şimdi göl yüzeyi donunca insanlar çaresizlikten ihtiyaçlarını görmek için karşı kıyıya tehlikeye rağmen yürüyerek geçiyor. Dönüş yolculuğu da buz üzerinden yaya olarak sağlanıyor. Hal böyle olunca her an ölüm tehlikesi ile burun burunalar." diye konuştu.

Göl üzerinde bisikletle geziyorlar

Öte yandan, Beyşehir Gölü'nün donmasının ardından insanlar göl üzerinde tehlikeye aldırmadan buz üzerinde gezinti yapıyor.

Buz üzerinde yürüyen ve bisikletiyle seyir yapanlar, çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşmak için birbiriyle yarışıyor. Beyşehir'in simgesi haline gelen Aşk Adası'na buz üzerinde yürüyerek çıkanlar, ilginç görüntüler sergiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beyşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title