Haberler

Gölün İki Yakasında İki Farklı Manzara

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan ve iki şehrin sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü’nün farklı iki yüzü görenleri hayrete düşürüyor.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan ve iki şehrin sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Gölü'nün farklı iki yüzü görenleri hayrete düşürüyor.

Gölün Konya il sınırlarındaki Beyşehir tarafında buzlar eriyip balıkçılar avlanmaya başlarken, Isparta tarafındaki kıyılarda ve adalar çevrelerinde donun çözülmemesi nedeniyle haftalardır av faaliyeti yapılamıyor. Gölün her iki yakasında Mart ayında oluşan iki farklı manzara ilginç görüntüler sergiliyor. Gölün buzların eridiği açık kesimlerinde gözlenen bazı teknelerdeki balıkçılar ise, gezinti yaptıkları alanları kontrol ediyor, kayıklarının bakımını yaparak av faaliyetlerine hazırlıyor.

Gedikli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Bayram Karasu yaptığı açıklamada, insan yaşamı olan Mada Adası ile Orta Ada ve Heybeliada çevresi ile Isparta iline bağlı Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan yerleşim yerlerinde balıkçılık yapanların aylardır gölün buzla kaplı olması nedeniyle avlanma yapamadığını söyledi. Beyşehir Gölü'nün hala üçte birlik bölümünde don olduğunu ve balıkçıların don olan kesimde yeniden ava çıkabilmesi için buzların erimesini beklediğini belirten Karasu, Konya il sınırındaki Beyşehir tarafında ise farklı manzaraların yaşandığını, donun çözülmesi neticesinde avcılık faaliyetlerinin başladığını kaydetti.

"Beyşehir Gölü'nde ilk kez böyle bir tablo ve manzara yaşıyoruz"

Karasu, Beyşehir Gölü'nde ilk kez böyle bir tablo ve manzara yaşadıklarını anlatarak, "Özellikle adaların etrafı don, buz kalınlığı 20-30 santim civarında. Beyşehir sınırındaki Gölyaka ve daha ileri kesimlerinde buzlar eridi. Bu yıl Aralık ayının 15'inden bu yana bölgemizde balıkçılık faaliyeti olmadı. Yaklaşık 3 aydan bu yana avcılıktan uzak kaldık. Gölün bizim tarafındaki buzların da çözülmesini bekliyoruz. 15 Mart'ta gölde av yasağı başlayacak, yasak başlamadan don çözülürse buzların altında kalan ağlarımızı toplamayı umut ediyoruz. Bu yıl, bölgemizde avcılarımız ava uzun süre çıkamayınca ekonomik açıdan zor günler yaşıyor" dedi.

"Çetin geçen kış şartları nedeniyle ada sakinleri çok zor bir kış dönemi yaşıyor"

Karasu, kendisinin de ailesiyle birlikte insan yaşamı olan Mada Adası'nda yaşadığını belirterek, bu yıl çetin geçen kış şartları nedeniyle ada sakinlerinin çok zor bir kış dönemi yaşadığını ifade etti. Adadan bağlı oldukları karşı kıyıdaki 800 metre mesafedeki Gedikli Köyü'ne uzun süre buzlar üzerinde yürüyerek ulaşım sağladıklarını da belirten Karasu, bunun güvenli olmadığını hissettikleri gün buzları bıçkı motoruyla keserek sandal yolu açtıklarını ve ulaşımı öyle sağladıklarını söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Türkiye Karasu Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title