Haberler

Gölpazarı'nda Zirai Mücadele Konulu Toplantı Yapıldı

Güncelleme:

Gölpazarı'nda, Yaban Domuzu ile Zirai Mücadele konulu toplantı yapıldı.

Gölpazarı'nda, "Yaban Domuzu ile Zirai Mücadele" konulu toplantı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Bilecik Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Nezir Ayhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Devrim Toraman, Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, Avcılık ve Atıcılık Kulübü Derneği Başkanı Tahsin Ünver, köy muhtarları ve avcılar katıldı.

Ayhan, program sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde yaşayan vatandaşların, "belgesiz silah taşıma izni" talebini, kendilerinin yerine getirme yetkileri olmadığını söyledi.

Toplantıda bazı kararlar da aldıklarını bildiren Ayhan, yaban hayvanlardan zarar olan köylerin listesini çıkarıp, 15 Mayıs'tan sonra sürek avı başlatmayı planladıklarını kaydetti.

Toraman, Denizli ve Ünver de yaban domuzlarıyla mücadele kapsamındaki konular hakkında bilgi verdi.

Çiftçiler bilgilendirildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bursa Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa, TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Devrim Toraman, köy muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Taşdemir, "Devlet Destekli Tarım Sigortaları" konulu toplantıda, sisteminin işleyişi, dolu, fırtına, su baskını gibi risklerin neden olduğu miktar, kalite kaybına karşı tarımsal ürünlerin sigortalanmasının önemini anlattı.

Yılmaz ise hayvancılık sigortaları ile ilgili bilgi verdi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Devrim Toraman Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title