Haberler

Gölpazarı'nda, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi"

Gölpazarı ilçesinde, Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle, "Meyve Ağaçlarında Budama Kursu" başladı.

Gölpazarı ilçesinde, Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı iş birliğiyle, "Meyve Ağaçlarında Budama" kursu başladı.

Gölpazarı'na bağlı Kavak köyü Yağcılar Mahallesi'nde, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında, çeşitli dönemlerde çiftçilere yönelik kursların açıldığını belirten Bilecik İŞKUR Müdürü Ayhan Tozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslardaki amacın genç nüfusu bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

"Esas amacımız, 14-40 yaş arası kişilerin daha bilinçli ve kaliteli tarım yapabilmesini sağlamak ve bilinçli çiftçi yetiştirmektir" diyen Tozan, şunları kaydetti:

"Bilecik'te, bu projeye 655 kişi geldi ve en fazla kursiyer sayısı olan illerden birisiyiz. 2014 yılında kurumumuza 200 milyon ödenek ayrıldı. Bununla birlikte, bu kursiyerleri yetiştirmeye çalışıyoruz. 'Organik Tarım Ürünleri Üreticiliği', 'Seracılık' ve 'Meyve Ağaçları Budama Kursu' olmak üzere üç ayrı meslek üzerinde açtığımız kurslara, 250 kişi müracaat etti. Önemli olan insanımızı, doğduğu yerde doyurmaktır."

Gölpazarı İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım Müdürü Devrim Toraman ise İŞKUR İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında, 2014 yılı faaliyet dönemi içinde, kent merkezi ve köylerde, "Meyve Ağaçlarında Budama" ve "Seracılık" konularında toplam 11 kurs açtıklarını kaydetti.

Söz konusu kursların, Gölpazarı Gıda, Hayvancılık ve Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Mikail Bobur ve Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde görevli ziraat mühendisi Ali Şahin tarafından, teorik ve uygulamalı olarak verileceği bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Gölpazarı Türkiye Bilecik Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title