Haberler

Gölpazarı'nda "Karton Kasa" Projesi

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanlığının, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında "karton kasa" deneme üretimi yapıldı.

Gölpazarı Ziraat Odası Başkanlığının, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen projesi kapsamında "karton kasa" deneme üretimi yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, Orta Mahalle Kocakova mevkisindeki tesislerde, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, BEBKA proje izleme uzmanı Murat Çalışkan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Nafiz Şen'in katıldığı deneme üretiminde, yaklaşık 148 bin lira tutarındaki projenin yüzde 90'ının BEBKA tarafından hibe olarak karşılandığı belirtildi.

Belediye Başkanlığının katkılarıyla hazırlanan karton kasa imalatı projesinin BEBKA tarafından kabul edildiğini ve deneme üretimi yaptıklarını anlatan Denizli, şunları kaydetti:

"Hijyenik, kanserojen madde taşımayan, insan sağlığını tehlikeye atmayan, çevre dostu ve geri dönüşümü olan yaş meyve, sebze ve taşınabilir her türlü gıda maddesinin tüketiciye sunulduğu karton kasalar bu zamana kadar dışarıdan çiftçilerimizin ihtiyacı üzerine temin ediliyordu. Karton kasayı artık oda tarafından üretilerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Üreticinin ürettiği ürünü dalından, tüketicinin sofrasına en iyi şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Karton kasa üretimi sezona hazır olacak. Çiftçilerin her türlü talebini karşılayacak şekilde elimizde karton kasa mevcut olacaktır."

Kazıcı da önemli olanın üretmekten ziyade kaliteli üretmek ve pazara kaliteli bir şekilde ürünler sunmak olduğunu ifade ederek, "İlçe dışından tedarik ettiğimiz paketleme ürünleri bizim için bir ihtiyaçtı. Bu proje sonucunda ilçemize kazandırmış olduğumuz tesis, hem ilçemize hem de çevremize hizmet verecek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Gölpazarı Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title