Haberler

Gölpazarı İlçe Müftülüğü Kaynaşma ve Dayanışma Toplantısı Düzenledi

Bilecik’in Gölpazarı İlçe Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Kaynaşma ve Dayanışma toplantısı düzenlendi.

Bilecik'in Gölpazarı İlçe Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Kaynaşma ve Dayanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Gölpazarı ilçe Kaymakamı Muhammet Salih Koç, İl Müftüsü Necati Akkuş, İlçe Müftüsü Mükerrem Cüre, emekli ve halen görevde olan din görevlilerinin katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda, din görevlileri adına konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmalardan ardından, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın önemini ifade eden bir konuşma yapan İl Müftüsü Necati Akkuş, "Camileri ancak, Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı ikame eden, zekatını veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İnşa ile imar farklıdır. İnşa etmek, inşaatını yapmak demektir. Buradaki imar kelimesi inşa manasına değildir. Cami dernekleri camileri inşa ederler. Ama inşa ettikten sonra iş bitmez. Asıl camileri imar etmek lazım, imar namaz ile olur. Camilerde sadece namazı kılmakla değil, namazı ikame etmek ile olur. Camilerde namazı ikame etmek nedir? Namazın gerekleriyle, namazın neticeleriyle, namazın gayretiyle, namazın hedefleriyle toplumu bilgilendirmek onları yönlendirmek demektir" dedi.

Konuşmanın ardından pilav ikramı ile program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Akkuş Gölpazarı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title