Haberler

Gölmarmara'da 15 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası

Gölmarmara ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetin karıştığı ve 15 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

Gölmarmara ilçesinde, tarım işçilerini taşıyan kamyonetin karıştığı ve 15 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölmarmara ilçesi Çökelek Mahallesi'nde 6 Temmuz 2015'te tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu çoğu 13'ü kadın 1'i çocuk 15 kişinin öldüğünü hatırlattı.

Kazanın ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın neticesinde hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini aktaran Arslan, davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın ilk duruşmasının yapılacağını kaydetti.

İlk duruşmayı baro olarak yakından takip edeceklerini ifade eden Arslan "Meslektaşlarımız davada müdahil olarak yer alacaklar. Gerçeğin ortaya çıkması ve ölenlerin yakınlarına yardımcı olmak için gerekli katkıyı sağlayacaktır" dedi.

Sürücünün ehliyetine el konulduğuna ilişkin tartışmalara değinen Arslan, şunları söyledi:

"İşçileri taşıyan araç şoförünün ehliyetinin 6 ay önce alındığını fakat kazanın olduğu tarihte ehliyetinin iadesi için gerekli sürenin dolduğu, hatta bir haftalık sürecin geçtiğini, isteseydi ehliyetini alabilecek konumda olduğu sonucuna ulaştık. Ehliyetsiz araç kullanmaktan kaynaklanan bir kusur yok. Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası ayrı bir konu. Bilirkişinin raporunda da tanker sürücüsünün şerit değiştirdiğini ve tanker sürücüsünün tamamen kusurlu olduğu sonucuna varılmıştır. Ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı işçileri taşıyan araca bir kusur yüklenmesi söz konusu değil."

Gölmarmara ilçesi Hacıveliler Mahallesi yakınlarında üzüm bağına asma yaprağı toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile süt tankerinin çarpışması sonucu 15 kişi ölmüş, 1 kişi ağır yaralanmıştı.  Kaza sonrası süt tankeri sürücü Ercan İşeli, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Gölmarmara Ali Arslan Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title