Haberler

Golleri "Büyük" Atıyor, Tebriği "Küçük" Alıyor

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ofspor’da iki futbolcunun isim ve soyadlarının Koray Kurt olması, takımda zaman zaman karışıklığa neden oluyor Takımın 5 golünü atan iki futbolcunun isimlerinin karışmaması için 31 yaşındaki oyuncu "Büyük Koray", diğeri de "Küçük Koray" şeklinde çağrılıyor Büyük Koray Kurt: "En sıkıntılı durum, gollerimin basında diğer Koray'a yazılması" Küçük Koray Kurt: "O benden daha golcü. Çanakkale’de birlikte oynarken Koray ağabey çok gol atıyordu.

MUSTAFA YAŞAR - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Ofspor'da iki futbolcunun isim ve soyadlarının Koray Kurt olması, takımda zaman zaman karışıklığa neden oluyor.

Futbol sahalarında ender görülen aynı takım içindeki isim ve soy isim benzerliğine takım oyuncuları, yaşlarına göre ayırt ederek çözüm buldu. Futbolcular, 31 yaşındaki oyuncuya Büyük Koray Kurt, 25 yaşındaki oyuncuya da Küçük Koray Kurt diyerek karışıklığı önlemeye çalışıyor. Futbol maçlarında ve takıma ilişkin haberlerde ise basın mensupları da aynı yöntemi uyguluyor.

Sakarya doğumlu Büyük Koray ile Mersin doğumlu Küçük Koray'ın bir akrabalıkları bulunmuyor. Daha önce Dardanelspor'da da bir süre birlikte oynayan oyuncuların yolu, sezon başında Ofspor ile anlaşmalarıyla tekrar kesişti.

Gollerin hepsi Koray Kurt'tan

İki oyuncu ligin 4. haftası geride kalırken Ofspor'un 5 golüne de imza attı. Forvet oyuncusu Büyük Koray Kurt, Fethiyespor maçında 1, Aydınspor 1923 maçında 2 gol olmak üzere toplam 3 gol kaydetti. Orta saha oyuncusu Küçük Koray Kurt ise Yeni Malatyaspor ve Aydınspor 1923 maçlarında birer gol attı. Böylece Ofspor'da 5 gole tek bir isimle iki kişi imza atmış oldu.

Büyük Koray Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, isim ve soy isimlerinin aynı olması nedeniyle bazı konularda karıştırıldıklarını söyledi.

İsim ve soy ismin aynı olması nedeniyle karıştırmaların bazen avantaj bazen de dezavantaj olduğunu ifade eden Kurt, "Bazen oyun içerisinde veya antrenmanlarda hatalı hareketlerimiz oluyor. Hoca, 'Koray' diye bağırdığında Koray'a 'Hoca sana bağırıyor' diye espri yapıyorum. Sağ olsun o da nezaketinden 'Tamam ağabey' diyor. Bazen de tam tersi olabiliyor. En sıkıntılı durum ise gollerimin basında diğer Koray'a yazılması. Gerçi hiç önemli değil, yeter ki takımımız kazansın. Golü ben atmışım ya da başka bir arkadaşımız atmış fark etmez" diye konuştu.

Küçük Koray Kurt ise gollerin basında aynı isimlerle karıştırılması nedeniyle tam algılanamadığını belirterek, "Bazen gol atmadığım maçlarda Koray ağabeyin attığı golü benim attığımı sanıyorlar. O benden daha golcü. Gol atmadığım halde bazı gollerin bana yazılması işime yarıyor. Özellikle takımlar gol atan orta saha oyuncusu arıyor. Sağ olsun Koray ağabeyin attığı goller bazen yanlışlıkla bana yazılınca ben de bu durumu espri olarak kullanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dardanelspor'da da birlikte forma giydiklerini belirten Kurt, " Çanakkale'de birlikte oynarken Koray ağabey çok gol atıyordu. Takımda ikinci Koray Kurt olduğunu bilmeyen arkadaşlar, Koray ağabeyin gol attığı haftalarda beni tebrik ediyorlardı. Milli takıma gittiğimde bile arkadaşlar beni tebrik ettiler" dedi.

Futbolculuk kariyerleri

1983 Sakarya doğumlu Büyük Koray Kurt, futbola Akhisar Belediyespor'da başladı. Çanakkale, Bandırma ve Bergamaspor'da oynayan Koray Kurt, bu sezon başında Ofspor'a transfer oldu. Koray Kurt, Dardanelspor'da 24 golle gol krallığı sevincini de yaşadı.

1989 Tarsus doğumlu Küçük Koray Kurt, futbola Dardanelspor'da başladı. Adana Demirspor, Tarsus İdman Yurdu, Eyüpspor ve Keçiören'de futbol oynayan Koray Kurt da sezon başında Ofspor'a transfer oldu. Kurt, 43 kez genç milli takım forması giydi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Dardanelspor Çanakkale Sakarya Ofspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title