Haberler

Göletlere 100 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Van Büyükşehir Belediyesi, ’Göletlerin Balıklandırılması Projesi’ kapsamında İpekyolu, Özalp, Saray ve Gürpınar ilçelerine bağlı 4 mahallede bulanan göletlere toplam 100 bin adet yavru balık bıraktı.

Van Büyükşehir Belediyesi, 'Göletlerin Balıklandırılması Projesi' kapsamında İpekyolu, Özalp, Saray ve Gürpınar ilçelerine bağlı 4 mahallede bulanan göletlere toplam 100 bin adet yavru balık bıraktı.

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı'nın 'Göletlerin Balıklandırılması Projesi' kapsamında 4 mahallede açtığı göletlere 100 bin adet yavru balık bırakıldı. İpekyolu ilçesine bağlı Gövelek, Özalp ilçesinde Altınboğa Mahallesi, Saray ilçesinde Beyaslan Mahallesi ve Gürpınar ilçesinde Elaçmaz Mahallesi'nde açılan ve temizlenen göletlerde çalışma yapan belediye, bu göletlere ot sazanı ve pullu sazan yavru balıkları bıraktı. Proje ile kırsal nüfusun protein ve beslenme ihtiyacı karşılanması, göletlere sahip çıkma aidiyetinin geliştirilmesi ve göletlerin kısa sürede kirlenerek amaç dışına çıkarılması önlenmiş olacak. Antalya Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen toplam 100 bin adet yavru sazan balığının suyu bırakılmasının ilk töreni Gövelek köyünde yapıldı. Düzenlenen törene Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, Tarımsal Daire Başkanı Şerif Kayalık, Gövelek Köyü Muhtarı Cuma Demiroğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Suat Türk, halka hizmeti aksatmadan yapmaya devam ettiklerini söyledi. Belirledikleri 4 köyün göletlerine 100 bin yavru balık bıraktıklarını aktaran Türk, "Bu balıkların avlanma sürelerini 5 yıl olarak belirledik. Halkımız hem balık etinden istifade edecek hem de doğa korunacak. Çalışmalarımız sadece bununla sınırlı değil, birçok alanda da buna ilişkin çalışma yapıyoruz. Gevaş'ta yine 700 arı kovanı dağıttık. Kanallar, göletler ve arazi yolları yapıyoruz. Gelecek yıl kırsal kesimde çok daha önemli çalışmalar yapacağız. Gelecek yıl Gevaş'ı pilot bölge alarak halkın sebze-meyve ihtiyacını karşılamak için önemli bir çalışma yapacağız" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpekyolu Gürpınar Özalp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title