Haberler

Gölde Boğulan Kardeşler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkoğlu ilçesindeki Gavur Gölü'nde boğulan 2 kardeş toprağa verildi.

Türkoğlu ilçesindeki Gavur Gölü'nde boğulan 2 kardeş toprağa verildi.

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapılan 7 yaşındaki Cemal ile 10 yaşındaki ablası Meryem Havzan'ın cenazeleri, ailelerinin yaşadığı Minehöyük köyüne getirildi.

Bu esnada iki kardeşin yakınları sinir krizi geçirdi. Cenazeleri taşıyan minibüsün önüne geçerek tabutlara dokunmak isteyen baba Doğan Güvener, "Siz ölmeseydiniz de ben öleydim. Yavrularım benim, nasıl sizi kara toprağa koyacağım. Yüreğim yanıyor" diye gözyaşı döktü.

Çocuklarının arkasından Kürtçe ağıtlar yakan ve baygınlık geçiren anne Hatice Havzan'a yakınları müdahale etti. 12 yaşındaki abla Esma Havzan da cenazede gözyaşı döktü.

2 kardeşin cenazeleri köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından yan yana toprağa verildi.

-"Kardeşleri kurtarmak istedi ama..."

Bu arada 2 kardeşi kurtarmak için göle atlayan ve arkadaşı tarafından kurtarılan Ali Azad Havzan (11) da cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaşadıklarını anlatan Havzan, "Meryem, kardeşinin suya düştüğünü görünce suya atladı. Sonra 'beni bir şey çekiyor' diye bağırdı. Bu arada ikisini kurtarmak amacıyla suya atladım. Ama su derin olduğu için ben de boğulma tehlikesi geçirdim. Benim de boğulacağımı fark eden Görkem Hoplar kardeşiyle beraber suya girerek beni çıkardı" diye konuştu.

Bu arada Minehöyük İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Cemal Havzan'ın 2. sınıfa, ablası Meryem'in de 4. sınıfa geçtiği öğrenildi.

Minehöyük köyü Çatal Kanal mevkisinde, inekleri otlatmaktan gelen babalarını karşılamaya giden 7 yaşındaki Cemal Havzan göle düşmüş, kardeşinin suya düştüğünü gören 10 yaşındaki Meryem Havzan da suya atlayınca 2 kardeş suda boğulmuştu.

Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA / Yerel

Adli Tıp Kurumu Türkoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title