Haberler

Gölcüklüler Depremin Olduğu Saatte Denizi Karanfille Süslediler

Kocaeli, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde kaybettiği evlatlarını hüzünle andı.

Kocaeli, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde kaybettiği evlatlarını hüzünle andı. Aradan geçen 15 yıla rağmen acılar yürekleri dağlarken vatandaşlar o büyük afetin simgesi olan Deprem Anıtı'nın bulunduğu yerden Kavaklı sahilinden denize karanfil bıraktılar.

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan ve merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,5 büyüklüğündeki deprem büyük çapta can ve mal kaybına neden olmuştu. Tüm Marmara Bölgesi dahil olmak üzere Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen depremde resmi raporlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybederken, 23 bin 781 kişi de yaralanmıştı. Enkaz altından çıkarılan 505 kişi ise sakat kalmıştı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyerinin hasar gördüğü depremde çöken 133 bin 683 binanın büyük bir kısmını barındıran Gölcük'te acı yeniden yüreklerde hissedildi.

Gölcük Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 Ağustos Deprem Anıtı'nda bir anma programı düzenlendi. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar anıta akın ederek sevdikleri kaybettikleri Kavaklı sahilinde denize karanfiller attılar. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in de katıldığı programda, depremin meydana geldiği 03: 02'yi gösterdiğinde ise eller semaya kalkarak depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi. Yakınlarını depremde kaybeden Gölcüklüler ve tüm hayatını kaybedenler için dualar edip bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için 'Amin' dediler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kavaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title