Haberler

Gölcük'ün Yazlık Ilıca'sı 1 Yaşında

Gölcük’te bulunan Yazlık Ilıca Tesisleri’nin açılışının birinci yılı sebebiyle bir toplantı düzenleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 1 yıl içerisinde Yazlık Ilıca’yı toplam 51 bin 260 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Gölcük'te bulunan Yazlık Ilıca Tesisleri'nin açılışının birinci yılı sebebiyle bir toplantı düzenleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 1 yıl içerisinde Yazlık Ilıca'yı toplam 51 bin 260 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Gölcük'te bulunan Yazlık Ilıca Tesisleri'nin 25 Mayıs 2013 tariginde hizmete girmesinin birinci yıldönümü nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Gerekli yasal izinleri alarak tesisimizin kurulu olduğu 10 bin metrekarelik alanda bir proje çalışmamız oldu. Gelen onaylardan sonra bu projeyi ihale ettik ve uygulamaya başladık. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Ilıca Tesislerimizi bitirdik. Tarihi değeri gün yüzüne çıkartmak ve sağlık şifa merkezi konumuna gelmesi için bu tesisin halkımızın istifadesine sunulmasını istedik. Sanayi kenti Kocaeli'nin bu marka değerinin yanında bir de termal kent olabileceğini de ispat etmiş olduk" dedi. Çevre düzenlemesi dahil tesisin toplam 8 Milyon TL'ye mal olduğunu söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Ilıca'ya girişlerde gazi ve şehit yakınlarımızı ücretsiz faydalandırıyoruz. Belediye personeline de yüzde 50 indirim yapıyoruz. Normalde girişler 20 TL hafta sonları ise 25 TL olarak belirlendi. Bu tesis Kocaeli'nin bir malıdır" dedi.

Su kalitesinin Sağlık Bakanlığı tarafından tahliller yapılarak insan sağlığına yapıcı bir etkisi olduğunun ispatlandığını belirten Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş, "Geçen 1 yıl içerisinde 51 bin 260 insanımız Ilıca'dan istifade etmiş. Şehir dışı ve yurt dışından gelen insanlar da gelip suyu kullandılar. Birinci yılda hedeflerimizi yakalamış durumdayız. Hijyen ve sağlık tedbirlerini ihmal etmiyoruz. Haftanın 2 günü havuzu boşaltıp yeniden dolduruyoruz. Ölçümlerimiz sistematik olarak devam ediyor. 1 yıl geçen süreç içerisinde beklentilerimizin de üzerinde bir durumla karşılaştık ve bu bizi mutlu etti. Biz hedefimize ulaştık. Bu mimarinin bir başka örneği yok" şeklinde konuştu.

Gölcük Belediyesi olarak Yazlık Ilıca'yı yaparak ortaya bir irade koyduklarının altını çizen Ellibeş, "Var olan bir değeri halka geri döndürmenin başarısını yaşıyoruz. Bu bizim halkımıza hediyemizdir. Buraya herkese gelebilir, herkese açıktır. Var olan sistemi kimseye bozdurmayız. Herkes istediği bayanla gelip odalardan istifade etsin istemiyoruz. Bu yüzden aileye yönelik hizmet veriyoruz. Bu doğrultuda da devam edeceğiz" dedi. Bölgede yatırım için arayışta olanların bulunduğunu söyleyen Ellibeş, "Pansiyonculuğun gelişmesini daha çok teşvik ediyoruz. Orta halli insanlarımızın konaklama ihtiyacı var. Konaklama yerleşirse il dışındaki insanlarımız da Yazlık Ilıca'yı kullanabilir" ifadelerini kullandı.

Tesise yeni kurulan Doktor Balıklar hizmetinden de bahseden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Bu balıklar Asya kökenli olup ülkemizde Aras Nehri, Seyhan ve Ceyhan nehir sistemi bölgesinde yaşamakta olduğu biliniyor. Doktor Balıklar, ilk adıyla Sivas Kangal Balığı olarak bilinmektedir. Doktor Balıklar insanlarda herhangi bir enfeksiyondan kaynaklanan cilt dokusundaki yaraları, ağızlarından salgıladıkları dikronal adlı enzim ile tedavi etmekte ve izlerini yok etmektedir. El, ayak ve tüm vücuttaki ölü derileri temizleyerek bakım yapar ve dudak hareketleriyle titreşim sağladıkları için masaj etkisi yaparak vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ölü hücreleri de canlandırırlar" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ellibeş Ilıca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
title