Haberler

Gölcük Belediyesinde Yangın Tatbikatı Yapıldı

Güncelleme:

Gölcük Belediyesi tarafından olası bir yangında etkili müdahale için yapılan tatbikat ve eğitim çalışması Belediye Birim Müdürleri ve personeli katılımıyla başarıyla gerçekleşti.

Ambulans ve itfaiye araçlarının eşlik ettiği tatbikatta olası yangın söndürüldü.

Ulusal Yangın Söndürme Sistemleri Eğitim Danışmanı Mustafa Tipi yönetiminde yapılan tatbikata Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları Levent Değirmenci, Kemal Kahraman, Belediye Birim Müdürleri ve Belediye personeli katıldı.Belediye Fen İşleri Şantiyesinde temsili yangına müdahale eden ekipler yangını söndürdü.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yapılan tatbikat dahilinde Ulusal Yangın Söndürme Sistemleri Eğitim Danışmanlığı eğitmenleri tarafından Belediye Personeline yangın türleri ve söndürme teknikleri konusunda eğitim de verildi.

Eğitim Danışmanı Mustafa Tipi talimatlarıyla yangını, köpük, tüp ve toz kullanarak söndüren ekipler ardından soğutma işlemlerini yaparak tatbikatı güvenli şekilde tamamladı.

Her Türlü Afete Hazırlıklı Olmak Lazım

Yapılan tatbikat'ın ardından kısa bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; düzenlenen tatbikatlar ile Belediye Personelini daha hazır hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bu tür tatbikatlar yaparak elemanlarımızı daha etkin ve hazır hale getireceğiz. Yapılan bu uygulamaların aslında ne kadar önemli olduğunu her birimiz biliyoruz ve kavramış vaziyetteyiz. Nihayetinde ömrümüzün tamamına yakını evde ve işte geçiyor. Hem işyerinde hem evimizde her an bir yangın tehlikesi var. Hepimizin evinde doğalgazı veya kömür sobası var, elektronik eşyalar var. Ayriyeten sen tedbirli oluyorsun, alt kattaki komşu yangını çıkartıyor sen üsttesin yine tehdit var. Yani her an bu tehdit bizimle baş başa aynı deprem gibi. Depremin ne zaman geleceği belli değil. Bize düşen depreme karşı hazırlıklı olarak yaşamak. Yangın da böyle, başka bir afet. Buna da hazırlıklı olmak lazım, tedbirli olmak lazım ve bilinçli olmak lazım. Bizlerin yapacağı ilk kıvılcıma anında müdahale. Bunu başardık mı itfaiyeye gerek kalmayacak Allahın izniyle. Ama hiç olmasa yapacağımız bu eylemle yangın daha fazla büyümeden, zarar daha büyük boyutlara ulaşmadan ilk müdahaleyi başarıyla yapmış olacağız ve itfaiye gelmeden de belki yangını kontrol altına almış olacağız. Bu nedenle lütfen ciddiyetinizi koruyarak hocamızın ifade ettiği her bir eylemi özümseyin, beyninize yazın ve belli aralıklarla bunu tatbikat haline getirin"dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Ellibeş Nihat Abiş Gölcük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title