Haberler

Gölcük Atık Pil Toplama Kampanyasına Destekler Devam Ediyor

Güncelleme:

Atık Pil Toplama Kampanyası'na yönelik, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çevre Birimi'nden 150 kg atık pil alındı.

Gölcük Belediyesi Atık pil kampanyasına destekler tüm hızıyla devam ediyor. Bu yönde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çevre Biriminden 150 kg atık pil alındı. Çevre birim sorumlusu Mevlüt Akdere tarafından 150 Kg atık pil Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz'e teslim edildi.

Gölcük Belediyesi Atık pil kampanyasına destekler tüm hızıyla devam ediyor. Bu yönde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çevre Biriminden 150 kg atık pil alındı. Çevre birim sorumlusu Mevlüt Akdere tarafından 150 Kg atık pil Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz'e teslim edildi.

Çevreye ve dolayısı ile insanlara bu kadar zarar veren pillerin toplanması konusunda çalışmalar yapmaya devam eden Gölcük Belediyesi ilçe genelinde atık pillerin toplanması için yapmış olduğu tespitler sonucunda belirlenen alanlara atık pil toplama bidonları dağıtarak, vatandaşların çevreye ve insan sağlığına daha duyarlı olmalarını sağlamaya devam ediyor.

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri Yazlıktan Ulaşlı' ya kadar olan tüm bölgelerde tespit edilen Marketlere, Büfelere, Şarküteri ve Kuruyemişçilere, eczanelere, Kırtasiyecilere, Okullara, Fotoğrafçılara, Sağlık kurumlarına, petrol ofisi, saatçi,elektrik ve elektronikçilere atık pil toplama bidonlarının teslim edip belirli aralıklarla kontrolleri yapılarak toplanmasını sağlıyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz ve Belediye Temizlik İşleri amirliğine bağlı ekipler,İlçe merkezinde esnaflardan gelen istekler doğrultusunda Atık Pil toplama çalışmasına hız vererek kampanyaya destek olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Çevre Birimi sorumlusu Mevlüt Akdere teşekkür edip atık pilleri teslim aldı.

Gölcük Belediyesi Çevre Mühendisi Serkan Aksöz,Atık Pil konusunda bir açıklama yaparak Pillerin içinde bulunan civa, insan sağlığına en çok zarar veren madde. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabiliyor. Bu maddeler toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışıyor.

Bu da dolayısıyla sağlığımızda geri dönüşümü olmayan izler bırakıyor. Ayrıca pillerden çıkan zararlı maddeler, çocukların duygusal zekalarının gerilemesine ya da sinir sistemlerinin zayıflamasına da neden oluyor. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprağı kirletiyor, 800 bin litre suyu içilemez hale getiriyor. Bu kadar suyu kullanılmaz hale getirdiğini ve bu kadar toprağı üretim yapılamaz hâle dönüştürdüğünü düşünecek olursak, tehlikenin boyutunu daha da iyi gözümüzün önünde canlandırabiliyoruz dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölcük Belediyesi Akdere Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title