Haberler

Gölbaşı İlçesinde Kan Bağışı Kampanyası

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına, vatandaşların ilgi gösterdiği bildirildi.

Gölbaşı ilçesi 75. Yıl Meydanı'nda, Kızılay Kan Bağış aracı tarafından yapılan anonslarla, ilçe halkından kan bağışı yapmaları istendi. Gölbaşı Kızılay Şube Başkanı Ertan Şahin, kan bağışı kampanyasına başladıklarını belirterek, "Hastanelerin kan alma yetkileri kaldırıldığından, tek elden ve standart yapılması için Türk Kızılayı olarak bizler daha sık kan almaya başladık. Gölbaşı'nda 100 ünite kan topladık" dedi.

Kan bağışı yapan vatandaşlardan Mehmet Özberk ise, "Kan bağışı yaparak bir insanın hayatını kurtardığımı düşünmek bana huzur veriyor. Sorumlu her vatandaşın kan vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü her yıl binlerce insanımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Adıyaman Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title