Haberler

Gölbaşı Halkı, Kök Hücre Bağışı İçin Seferber Oldu

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde mülki ve idari amirler, Türk Kızılayı'nın ilik bankası çalışmaları kapsamında kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Konya yolunda konuşlanan Türk Kızılayı Bağış Tır'ına gelen Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Levent Alıcı, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Uğur Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Albut, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, mülki amirlik birimlerinin çalışanları ve AK Parti Gölbaşı Gençlik Kolları üyeleri, kan verdi.

Bağışın ardından açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Gölbaşı Şube Başkanı Hasan Ballı, halkın kök hücre ve kan bağışı konularında sağduyulu davrandığını belirterek, Gölbaşı halkına teşekkür etti. Ballı, "Kan merkezimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz kampanyaya kök hücre taramasını da dahil ettiğimizden beri kan verme sayısının artışı, Gölbaşı halkının gerek ülke konularına gerek kendi bölgesinde yaşayan çocuklarına ne kadar özen gösterdiğinin, sahip çıktığının bir göstergesi. Bu durum bizi çok memnun etmiştir. Kaymakamlık, diğer mülki amirlik birimleri, belediye sağ olsun çok büyük katılım sağladılar. Yapılması gereken her şeyi buradaki birim müdürleri, belediye ve kaymakamlık el birliğiyle gerçekleştirdi. Pozitif bir sonuca ulaşırsak bu bizi çok mutlu edecektir." dedi.

Kök hücre nakli bekleyen İlayda Yılmaz'ın annesi Özlem Yılmaz da çocuğuna 2 ay önce teşhis konulduğunu anlattı. Yılmaz, "Rabbim kök hücre bekleyen hastalara, içinde de kızım İlayda'ya şifa versin. Ben bu konuda Gölbaşı kaymakamımıza, belediye başkanımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze, siyasi ilçe başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben gördüm, yaşadım ve şahit oldum. İşin içine girince kök hücre ve kan bağışında ne kadar zayıf olduğumuzu gördük ve yaşadık. İlayda'yı da vesile kılarak kök hücre bağışı kampanyasını başlattık. İnanıyorum ki İlayda'nın vesilesiyle birçok hasta şifa bulacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Türk Kızılayı Özlem Yılmaz Konya Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title