Haberler

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay 2016 Projelerini Açıkladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 2016 yılında yapılacak yatırım ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 2016 yılında yapılacak yatırım ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Duruay, düzenlediği basın toplantısında, 2016 yılının yatırım yılı olacağını söyledi. Bu yıl toplam 70 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydeden Duruay, "Bir şehir gönüllerde kurulur diyerek yola çıktık. Devlet imkanlarından en az pay alan Gölbaşı ilçesiydi. Biz bu açığı kapatacağız" dedi.

Duruay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konya yolu ve Mogan Gölü'nün ihalesi bu yıl yapılacak. Belediye olarak şehir merkezinde 3 büyük projemiz var. 117 dönümlük arazi üzerine Şafak, Seğmenler ve Eymir mahalleleri ortasında bir şehir parkı yapacağız. İçinde spor alanları, sosyal tesisler, yaşlılar evi, Gölbaşı'nda ilk defa yapılacak macera parkı, dönme dolap evcil hayvan parkı gibi yerler olacak. 7'den 70'e herkes bu şehir parkında gönlünce vakit geçirebilecek. İçinde dumansız piknik alanlarının yanı sıra engelsiz bir park olacak. İnşallah bu sene ihalesini yapıp kazma vuracağız. 2017 yılında da bitirmeyi düşünüyoruz."

Seğmenler Mahallesi'nde sosyal tesisler inşa edileceğini ifade eden Duruay, tesisin 6 bin 500 metrekare büyüklükte olacağını bildirdi. İki ay içsinde ihalesini yapıp 2017 yılında bitirmeyi planladıklarını anlatan Duruay, sözlerin şöyle sürdürdü:

"Zübeyde Hanım Kültür Merkezi yeniden inşa edilecek. Aynı zamanda pazar yeri olacak ve üzerinde çok amaçlı salon, derslikler ve spor merkezi olacak. Altına da 210 araç kapasiteli bir kapalı otopark projemiz var. Eymir Mahallemizde vatandaşlarımızın faydalanacağı bir sosyal tesis yoktu. Sosyal tesisin arazisini maliyeden belediye olarak kiraladık. Bu tesiste kapalı yüzme havuzunun yanı sıra açık büfeler ve kafeteryalar, derslikler, çok amaçlı salon ve altında da otopark olacak. Biz bu projeyi hazırlarken Eymir Mahallesi vatandaşlarımıza sorduk ve onların isteğiyle bu projeyi hazırladık."

Belediye Başkanı Fatih Duruay, bu yıl Ankara mimarisine uygun 5 estetik kültür merkezi yapmayı planladıklarını da açıkladı. İncek Mahallesi'nde 2 bin 300 metrekarelik alana kurulu bir park yapmayı planladıklarını belirten Duruay, "5 mahallemize halı saha kazandırılacak. Taksi duraklarını yenilecek ve tek tip olacak. Önümüzdeki hafta yenileme işlemleri bitmiş olacak. 2015 yılında kendi imkanlarımızla 64 bin ton asfalt atık. 2016 yılında bu rakamı Büyükşehir Belediyemizle 100 bin tona çıkaracağız. 20 bin metrekare kaldırım ile 9 bin 500 metreküp bordür yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Fatih Duruay Mogan Gölü Konya Eymir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

Barbar Türk Rambo Dortmund:

Akp hep oyaliyor Milleti hic bir proje yok ihaleler neden yapilmiyor cunku oyalama taktiki

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title