Haberler

Gökten "Uyuşturucuya Hayır" Broşürleri Yağdırıldı

Sultangazi Belediyesi, uyuşturucu ile mücadele noktasında öğrencileri bilinçlendirmek için okul bahçesine paraşütlerle bilgi içerikli broşür yağdırdı.

Sultangazi Belediyesi tarafından son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu madde ile mücadelede öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla paraşütlerle bilgi yağdırıldı. "Bağımlılığa sessiz kalma geleceğini nefessiz bırakma" sloganı ile başlatılan çalışmaya Cebeci Sultançiftliği Ortaokulu'nda start verildi. Düzenlenen etkinlikte Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı. Hexa kopterlerle havadan bırakılan paraşütlerde bağlı bilgilendirme broşürü ve çikolatalara çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

PARAŞÜTLÜ BİLGİLENDİRMEYE ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği (SUBÜD), İl Sağlık Müdürlüğü ve kaymakamlık işbirliği ile gerçekleşen projeye vatandaşların ve öğrencilerin ciddi katılımının ve duyarlılığının olduğunu belirten Başkan Altunay "Gerek anne ve babaların eğitimi, gerekse çocukların uyarılması noktasında gerçekleştirdiğimiz bu proje ile bugün de daha farklı bir şeye dikkat çekmek istedik. Havadan pro paraşütlerle atılan bu broşür ve çikolatalar çocuklardan yoğun ilgi gördü. Bundan sonraki okullarımızda da aynı faaliyet devam edecek" diye konuştu.

İlçedeki tüm okullarda aynı gösterinin sürdüğünü kaydeden Altunay, "Akabinde burada uyuşturucuya bulaşmış arkadaşlarımızı da tespiti yapıldıktan sonra, doktor arkadaşlarımızda mevcut burada gerek AMATEM'e, gerek ÇAMATEM'e gönderdikten sonra tedavilerini sağlıyoruz. Tedavi edildikten sonra tekrar ailelerine kazandırıyoruz. Böylece ilçede oranların fevkalade düştüğünü ve bu sayede bulaşmayanların asla bulaşmamaları ve bağımlı oldularsa da bundan kurtulmaları için mükemmel bir çaba sarf ediliyor" ifadelerini kullandı.

Sultangazi Belediyesi uyuşturucu ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe genelinde bulunan okullarda paraşütlerle bilgi dağıtmaya devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cahit Altunay Sultangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title