Haberler

Göksu, TV 2000'de Soruları Cevapladı

Güncelleme:

Esenler Belediye Başkanı Göksu, TV 2000'de yayınlanan Selda ile Sevgiye Yolculuk programında, Esenler'de bugüne kadar yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatarak, vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Radyo 2000 ve TV 2000 ortak yayınında Selda ile Sevgiye Yolculuk canlı yayın programında Selda Çalcı'nın sorularını cevapladı.

2009 yılının Mart seçimleriyle birlikte göreve geldiği gün, algı, sosyal, kültürel, fiziki ve coğrafi sorunlar olmak 5 temel sorunu tespit ettiklerini ve bu sorunların çözümüyle ilgili kendilerine yol haritası çıkardıklarını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz (dün dür, bugün bugündür) diyecek bir siyasetçi profilinde değiliz. Biz bir şeyin sözünü verdiysek, bu sözü yapmakla mükellefiz. Siyasette bir insanın temel bir ilkesi, bir duruşu olması lazım" dedi.

5 yıllık süre içinde Esenler'in kamu binası, alt yapısı, sağlık, kültür alt yapısı sorunlarının bittiğini ve eğitim alanında da çok önemli bir mesafeye geldiklerini ve bir şehrin olmazsa olmazlarını bitirdiklerini söyleyen Göksu, yeşil alan miktarını da yüzde 300 arttırdıklarını söyledi. Esenler halkının kendisinden Hükümet Konağı, Hastane, İtfaiye binası, Askerlik Şubesi ve Belediye Binası olmak üzere 5 temel proje istediğini söyleyen Göksu, 500 projeyi tamamladıklarını vurguladı.

YÜZDE 85'İNİN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Göksu, Çalcı'nın "Tuna Mahallesi'nde birçok insanın cesaret edemediği ciddi adımlar atılması gerekiyordu. Ne yaptınız, ne oldu, Karabayır ismi unutuldu?" şeklindeki sorusuna da , "Şu an kamulaştırmanın yüzde 70'i bitti. Çok az kaldı. Şu an kadar ödediğimiz para 20 trilyon ve orası Tuna Eğitim Vadisi oluyor. Sadece o proje bile Esenler'in geleceği açısından çok önemli bir proje. Tuna Eğitim Vadisi bittiğinde 1550 dersliğe çıkacağız. Bittikten sonra İstanbul ortalamasına erişeceğiz" şeklinde cevap verdi.

Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili soruları da cevaplayan Göksu, "Esenler'de ben binamı yenilemek istiyorum diyen herkese belediye olarak her türlü destek ve katkıyı veriyoruz. Belediye, insanlar istemediği sürece gelip kimsenin binasında dönüşüm çalışması yapmayacaktır, kimsenin binasını yıkmayacak. İsteyenlerin binasının dönüşümünü yapacağız. Bizim görevimiz ona bu fırsatları sunmak. Ama bir deprem gerçeği var. Esenler'in bina stoğunun yüzde 85'inin yenilenmesi gerekiyor. Bu gerçeği ben herkese ifade ediyorum" diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE 62 MEGA PROJE

Yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Göksu, 62 tane mega projeyi hayata geçireceğini belirterek, "Bunlar daha da artabilir. Spor altyapısı, otopark ve dönüşüm çalışmalarının yanı sıra önümüzdeki dönem iki şeye çok öneme vereceğiz; çocuk ve kadın. Anne Çocuk Merkezi'ni açacağız. Anne Çocuk Merkezi'nin üst tarafında çocuk bahçesini açacağız. 0-6 yaş grubu çocuklara park olacak. Yerimiz hazır. Yeni dönemde bir şehir izleme merkezi kurmak istiyorum. Esenler'deki bütün sokaklara kamera koymak istiyorum. Bu kamera ile şehirde suçu 0'a düşürmek istiyorum. Böylece 0 suçun işlendiği bir şehri inşa etmek istiyorum" diye konuştu.
Göksu, Çalcı'nın sorularının ardından vatandaşlardan gelen soruları da cevapladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title