Haberler

Göksu'dan Gençlere Altın Öğütler

Güncelleme:

Göksu, "Liseli Genç Girişimciler Kulübü Özel Oturumu"nda bir konuşma yaparak, "İnanırsanız, ortaya iddia ve idealinizi koyarsanız başarırsınız" dedi.

İETT tarafından düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'na katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Liseli Genç Girişimciler Kulübü Özel Oturumu"nda bir konuşma yaparak, "İnanırsanız, ortaya iddia ve idealinizi koyarsanız başarırsınız" dedi.

Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı, "Toplu Ulaşımda 4M: Management (Yönetim), Mobility (Hareketlilik), Maintenance (Bakım), Manufacture (Üretim)" teması ile; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT işbirliği ile 25–26 Aralık 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun başkanlığında düzenlenen sempozyumun ikinci gününde "Liseli Genç Girişimciler Kulübü Özel Oturumu" yapıldı. Oturumda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ve Spor A.Ş. Genel Müdürü Alparslan Baki Ertekin gençlere girişimcilikle ilgili tavsiyelerde bulundu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, lise öğrencilere siyasi girişimciliği ve yerel yönetimler girişimciliği üzerine deneyimlerini paylaştı.

İDEALLER BAŞARIYA ULAŞTIRIR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, her insanın bir idealinin olması gerektiğini belirterek, "Hayata atıldığınızda bir şeyi fark edersiniz. Geçmişte hangi iddia ve ideali ortaya koydunuz. Girişimcilik, temel olarak ekonomik bir ifade olsa da, girişimciliğin aslı da sadece ekonomik bir kavram olmaktan öteye, sosyal ve kültürel bir ifade olduğunu düşünmemiz gerekir. Girişimciliğin altında hareket vardır. Hangi yöne gittiğiniz ve nereye gitmek istediğinizi tayin etmeniz gerekir. Bu yüzden iddia ve ideal kavramınızı hayatınızdan eksik etmeyin. Bilesiniz ki hayatta bir idealiniz ve iddianız olursa sonuçta ulaşacağınız yer başarıdır" dedi.

BAŞARININ SIRRI İNANMAK

Başkan Göksu, başarmanın sırrını inanmak olarak gördüğünü ifade ederek, "Bu toplumda izi sürülen, itibar sahibi bir insan olmak istiyorsanız önce inanmanız gerekiyor. Esenler'de yazılım mühendisi bir gencimiz yazdığı bir yazılım ile Türkiye birincisi, dünya dokuzuncusu oldu. Bana 'Başkanım başaracağıma inandım' dedi. Gecekonduda oturan bu genç arkadaşımız inanarak başarmış. İnancı ve hayali olmayan başaramaz" şeklinde konuştu.

ESENLER'İN ŞARTLARINI TESLİM ALDIK

Esenler'in İstanbul'un en zor ilçesi olduğunu söyleyen Göksu konuşmasına şöyle devam etti:"İstanbul'da metrekareye en fazla insan düşen ilçe Esenler. Bir kilometre kareye 68 bin kişi düşüyor. Bu da İstanbul'un 5 katı kalabalık olduğu anlamını taşıyor. Esenler'in şartlarına teslim olmadık. Esenler'in şartlarını teslim aldık. Esenler'de ne varsa çözümüne el atmadığımız hiçbir şey kalmasın istiyorduk. Seçimlerden bir yıl sonra neler yaptığımıza bakınca kapının aralandığını gördük ve inanç tekeden süt çıkardı. Örneğin; Esenler'de ihtiyaç sahiplerine kolilerle erzak dağıtılmaz. EDİM Market'de karta yüklenen puanlarla alışverişlerini yaparlar. Kariyer Merkezi'mizle 4 yılda 10 bin 292 kişiyi işe yerleştirdik. İnanırsanız, ortaya iddia ve idealinizi koyarsanız başarırsınız. Koltuğu doldurulan değil, koltuğu doldurulamayan insanlar olmalısınız" diye konuştu.

GÖKSU ŞOFÖR KOLTUĞUNDA

Oturumun sonunda İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve konuşmacılara birer plaket takdim etti. Oturumun ardından Göksu ve Baraçlı, İETT Otobüs fuarını gezdi. İETT'nin yeni ve nostaljik araçlarını inceleyen Göksu, bir İETT otobüsünün şoför koltuğuna da oturdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Hayri Baraçlı Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title