Haberler

Göksu'dan Dernekçilere Yol Haritası

Güncelleme:

M. Tevfik Göksu, "Bu şehrin girdabı içinde kaybolmuş, yoksullukla mücadele eden hemşehrilerimize yardımcı olabiliyor muyuz? İşte bunları yapabiliyorsak dernekçi oluruz" dedi.

5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu şehrin girdabı içinde kaybolmuş, yoksullukla mücadele eden hemşehrilerimize yardımcı olabiliyor muyuz? İşte bunları yapabiliyorsak dernekçi oluruz" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 5. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri'ne katıldı. Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Göksu'nun yanı sıra; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Esenler Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ve Esenler Giresunlular Derneği Başkanı Nazmi Güler de Giresunlular'la bir araya geldi.

ESKİ BİR MEDENİYETİN PARÇASI

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, daha önceden Tirebolu'da görev yaptığını söyleyerek, "Tirebolu'yu çok iyi bilen biri olarak burada yer almak beni mutlu etti" dedi. Ünal, "Tirebolu insanı eski bir medeniyetin parçası olduğu için devlet erkanına saygılı insanlardır'' diye konuştu.

3 ŞEYE ÖNEM VERİLİR

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de çok sayıda Giresunlu olduğunu belirterek, "Esenler Türkiye genelini oluşturan bir ilçe, Giresunlular da Esenler'de oldukça çok. Hepimiz Türkiye'nin farklı yerlerinden Esenler'e geldik. Artık doğduğumuz yer değil doyduğumuz yer bizim için önemli oldu" dedi. Göksu anne babalara, "Doğduğunuz yerin kültürünü çocuklarınıza aktarın" diye tavsiyede de bulundu. İstanbul'da en çok hemşehri derneğinin Esenler'de olduğunu söyleyen Göksu,"Biz hemşehri dernekleriyle bir sürü çalışma yürüttük. Bizim toplumda üç şeye önem verilir. Yolda kalana yardım edilir, yoksula yardım edilir, yetimin başı okşanır. Bugün bunların hangi birini yaptık? Bu şehrin girdabı içinde kaybolmuş, yoksullukla mücadele eden hemşehrilerimize yardımcı olabiliyor muyuz? İşte bunları yapabiliyorsak dernekçi oluruz" dedi.

Konuşmasının ardından TİRDEF Yönetim Kurulu adına, Göksu'ya bir teşekkür plaketi takdim edildi.

GİRESUN'U ESENLER'E TAŞIDILAR

Programda sanatçı Melza Burcu İnce ve Grup Türkiyem bir konser verdi. Programın ardından davetlilere Giresun'a ait yöresel yemekler ikram edildi. Yöresel kıyafetlerden el işi ürünlere ve Giresun'u Esenler'e taşıyan fotoğraflara kadar birçok materyal de davetliler için sergilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Tevfik Tirebolu Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title