Haberler

Göksel Arsoy Parkına Muhteşem Açılış

Bayraklı Belediyesi tarafından Onur Mahallesindeki Körfez Evleri’nde yapımı tamamlanan Göksel Arsoy Parkı, sanatçı Göksel Arsoy’un katılımıyla açıldı.

Bayraklı Belediyesi tarafından Onur Mahallesindeki Körfez Evleri'nde yapımı tamamlanan Göksel Arsoy Parkı, sanatçı Göksel Arsoy'un katılımıyla açıldı.

Bayraklı Belediyesi tarafından 3 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılan ve eşsiz körfez manzarasıyla diğerlerinden ayrılan Göksel Arsoy Parkının açılış törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sanatçı Göksel Arsoy, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar tören öncesi dev ekrandan Arsoy'un başrolünü oynadığı filmlerden parçalar izledi. Burada konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sevgili Göksel Arsoy Cumhuriyet döneminin efsane sanatçılarından biridir. En büyük özelliği de Cumhuriyet değerlerine olan sevgisi, saygısı ve muhteşem Atatürkçülüğüdür. Kendisi gibi cumhuriyet sevdalısı birinin ismini bu parka vererek Atatürk'ün de yolunda olduğumuzu unutturmamak için bir tavır sergiledik" dedi.

"SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Başkan Karabağ, Arsoy'un 5 yıl önce Bayraklı'ya geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Göksel Bey ile o konserde tanıştık. Ondan sonra değişik vesilelerle bir araya geldik. 'Göksel Ağabey fırsat olursa isminizi bir parka vermek isterim' dedim. O sözümüzü bugün yerine getirmiş olduk. Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Göksel ağabey ve benzerleri sinema sanatımızın önemli simgeleridir. Atatürk, 'sanatsız milletin hayat damarlarından biri kopmuştur' demiştir. Göksel Arsoy gibi cumhuriyet sevdalısı birinin ismini bu parka vererek Atatürk'ün de yolunda olduğumuzu unutturmamak için bir tavır sergiledik. Bu park bu semte önemli bir hizmet olarak geliyor."

Körfez Evlerinin bölgenin yeni yerleşim yeri olduğunu anlatan Karabağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok yakında burada bir sağlık ocağı yapacağız. Projeleri hazırlanıyor. Bir kreş yapacağız. Bayraklı'da hizmet yapmaya devam ediyoruz. Osmangazi'de yakında bir park açacağız. Bu parkı size emanet ediyoruz. Göksel Arsoy ismini size emanet ediyoruz. Hizmetlerimiz artarak devam edecek. Her bölgeye eşit hizmet getirmeye çalışıyoruz."

"BENİ SAKIN UNUTMAYIN"

Yeşilçam'ın Altın Çocuk lakaplı sanatçısı Göksel Arsoy (79) ise, "Ben sizi unutmayacağım. Siz de beni sakın unutmayın" dedi.

Sanatçı Göksel Arsoy, Bayraklı'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: "Bayraklı'nın güzel insanları teşriflerinizden dolayı size tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Bu doğa harikasını yaratıp benim ismimi vermek vefasını gösteren sevgili başkana teşekkür ederim. Beni çok onurlandırdı. İzmir benim uğurlu şehrim. Bütün güzellikleri burada yaşadım. Buranın hatırası çok büyük."

Samanyolu filminin büyük bir kısmını İzmir'de çektiklerini anlatan Arsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Samanyolu filminin galası için kente geldiğimde sokaklara caddelere taşan trafiği aksatan böyle bir sevgi o güne kadar görmemiştim. Her şey onların gönlünce olsun. Yıllar sonra onlara tekrar selam olsun. Size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Hayatım boyunca bu güzel günü, bu heyecanı, bu iltifatı, bu görüntüyü bana layık gören Sayın Başkan ve sevgili dostlar hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Ben sizi hiçbir zaman unutmayacağım ama siz de beni sakın unutmayın."

"USTA SANATÇININ İSMİNİN VERİLMESİ VEFADIR"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, şunları söyledi: "Bayraklı çok şanslı ilçelerimizden biri. Çünkü, Hasan Karabağ gibi kendisini belediyeciliğe adamış bir belediye başkanı ile birlikte yaşıyorlar. Buraya gelirken kendisinin yaptığı hizmetlerini izleye izleye geldim. CHP'nin böyle bir belediye başkanı olduğu için gurur duyuyorum. Buraya Göksel Arsoy'un isminin verilmesi büyük bir vefadır. Aslında çok da alışık olmadığımız bir büyük güzel harekettir. Bunun için ayrıca kutluyorum. Türkiye değerlerine sahip çıkmalı ve bunları unutulmaz kılmalıdır. Göksel Arsoy unutulmazlığı hak etmiş bir büyük sanatçıdır."

ARSOY'A BÜYÜK SÜRPRİZ

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ, Arsoy ile birlikte parkın açılış kurdelesini kesip parkı gezdi. Arsoy, bu sırada başrolünü oynadığı filmlerin afişlerini inceledi. Tören öncesi Yeşilçam'ın unutulmaz jönlerinden Göksel Arsoy, Başkan Karabağ'ın kendisine yaptığı sürprizle duygu dolu anlar yaşadı. Klasik araba hayranlığı ile tanınan Arsoy, 1976 model Nova mavi Chevrolet marka arabayla tören alanına geldi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hasan Karabağ Göksel Arsoy Bayraklı İzmir Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title