Haberler

Gökovalı 'Bitkilerin Aşkı' Kitabını İmzaladı

Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı ‘Bitkilerin Aşkı’ kitabının imza gününe katıldı.

Halikarnas Balıkçısı'nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı 'Bitkilerin Aşkı' kitabının imza gününe katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kitap tanıtımına Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Levent Ünver, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Gökovalı'nın yazar ve şair dostları katıldı.

Kitap Tanıtımında konuklara Prof. Dr. Şadan Gökovalı'nın hayatı söyleşiler, şiirler ve türküler eşliğinde anlatıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Mehmet Güven, "Ege harikası, Muğla aşığı Prof. Dr. Şadan Gökovalı; En karanlık dönemlerde aydınlığı işaret eden, şair, yazar, gazeteci, Türkiye'de Kültür Turizm'inin mimarı… 'Ben her şeyden önce öğrenmeyi sevdim' diyen Sayın Gökovalı, öğrendiklerini de kimi zaman yazdığı bir şiirle, bir kitapla, kimi zaman da Anadolu'yu karış karış gezdiği turlarda anlattığı efsanelerle sevdirmeye çalışan birisi. 76 yıllık ömrüne, 76 Asır sığdırmış bir derya. Halikarnas Balıkçısı ve Azra Erhat'ın manevi oğlu, şair, yazar, gazeteci, turist rehberi, mitolog ve eğitimci unvanlarıyla donattığı, bir dolu farklı hayatı bir arada yaşamış. İsminin önüne eklenen bunca sıfatın ardında öğrenmeye ve öğrendiklerini paylaşmaya olan tutkusu yatıyor. Sayın Gökovalı bugün kendisinin derlediği "Bitkilerin Aşkı" kitabı ile aramızda. Sayın Gökovalı'ya bizlere kazandırdıkları için teşekkür eder, öğrenmeye ve öğrendiklerini paylaşmaya olan tutkusunun hiç bitmemesini dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Şadan Gökovalı'ya, yağlı boya portresi ile Gökova'yı anlatan resim çalışması hediye edildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halikarnas Balıkçısı Mehmet Güven Menteşe Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title