Haberler

Gökhan Saral'dan Trabzonspor Yönetimine Eleştiri

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Gökhan Saral, kulübün mevcut yöneticilerinin öfkeyle yaptığı hareketlerin bordo-mavili kulübe karşı pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.

Trabzon spor'un eski yöneticilerinden Gökhan Saral, kulübün mevcut yöneticilerinin öfkeyle yaptığı hareketlerin bordo-mavili kulübe karşı pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.

Bordo-mavili kulübün son olağan kongresinde başkan adayı Muharrem Usta'nın yönetim kurulu listesinde yer alan Geskon İnşaat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon spor Medical Park Basketbol eski 2. Başkanı Gökhan Saral, yaptığı yazılı açıklamayla çarpıcı ifadeler kullandı.

"TRABZONSPOR'A KARŞI PUSUDA BEKLEYENLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLMÜŞTÜR"

Gökhan Saral, Türkiye'de tel örgülerin kaldırıldığı ilk stadyumun Hüseyin Avni Aker Stadyumu olduğunu belirterek, "Türkiye'de tel örgülerin kaldırıldığı ilk stat olan Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun bugün hakemlerin çıkışına izin verilmeyen bir cinnet mekanına dönüşmesi, Trabzon spor'u kötü yönetenler kadar, şike gibi bir ahlaksızlığa, emek hırsızlığına ve hak gaspına göz yumarak Türk futbolunu yönetenlerin de eseridir. Sonuçlarını, oyuncuların verdiği mücadelenin değil, hakemlerin, 'hata' diyemeyeceğimiz kasıtlı kararlarının belirlediği maçların art arda kaybettirdiği puanlar, Trabzon spor yöneticilerini fazlasıyla öfkelendirmiş ve ne yazık ki kontrol edilemeyen bu öfkeyle yapılan hareketler, Trabzon spor'a karşı adeta pusuda bekleyenlerin ekmeğine yağ sürmüştür."

"CEZALAR KABUL EDİLEMEZ"

"Sporun amacının dostluk, barış ve kardeşlik olduğuna inanan bütün insanlar gibi Trabzon spor camiasının sağduyulu mensuplarının da, gerekçesi ne olursa olsun, hakemlerin stattan çıkışlarına 4 saat boyunca izin verilmemesini tasvip etmeleri mümkün değildir. Elbette bir cezası olmalıdır ancak, cezanın da adalet ve hakkaniyet ölçüsüne uygun olması gerekmektedir. Trabzon spor yöneticilerinin hakemlere yönelik eylemi ne kadar kabul edilemez ise, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) bu eylemi gerekçe göstererek gerek Trabzon spor'a, gerekse TFF Başkanvekili İbrahim Usta ve Trabzon spor yöneticilerine verdiği ağır cezalar da o kadar kabul edilemezdir.Çünkü cezayı eyleme göre değil, eylemi yapanın kulübünün renklerine göre tayin eden bir anlayışın, adaletli davrandığına inanmak mümkün değildir" dedi.

"AZİZ YILDIRIM'A KUŞ TUYU HAFİFLİĞİNDE CEZA"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hafif cezalar verildiğini dile getiren Gökhan Saral, "Aziz Yıldırım'a kuş tüyü hafifliğinde ceza vermek için çırpınanlar Trabzon spor'a gelince niye okka ile muamele yapıyorlar? Şike yaptığı Yargıtay tarafından tescillenmesine rağmen, aklanması için türlü siyasi manevraların yapıldığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, hakem odası bastığında ve basacağını söylediğinde, PFDK neden Trabzon spor yöneticilerine olduğu gibi cömert davranmamıştır? Bu ağır hak mahrumiyeti ve para cezalarıyla, yöneticilerin şahsında Trabzon spor camiasını yıldırmak mı hedeflenmiştir? Şikenin ortaya çıkması ve sonrasında yaşanan gelişmeler, ne yazık ki Türk futbolunun egemen güçler tarafından kuşatıldığını, alınlardan akan terin karşılığının, paçalarından pislik akanlarca gasp edildiğini açıkça ortaya koymuştur. Bu gerçek ortadayken, sorularımıza, şikenin üstünü örten Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den cevap bekleyemeyiz. Asıl cevap beklediğimiz kişiler, TFF yönetiminde yer alan Trabzonlu hemşehrimiz Yaşar Aşçıoğlu'dur. PFDK Üyesi hemşehrimiz Fatih Erdöl'dür. TFF Dış İlişkiler İcra Kurulu Başkanı hemşehrimiz ve aynı zaman da Yıldırım Demirören'in kayınbiraderi olan Alican Ulusoy'dur. Bu kıymetli hemşehrilerimizin, Trabzon spor'a yapılan haksızlıklar karşısında şimdiye kadar ne yaptıklarını ve şimdiden sonra ne yapmayı planladıklarını inanın çok merak ediyoruz."

"TRABZONSPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

"Açıkça görülüyor ki; kirli ellerini spordan çekmeyen baronlar, futbolu kirletmeyi, hakemler eliyle hak gaspını, masa başı oyunlarla operasyonları sürdürmekte ve inadına temiz futbolu savunan milyonlarca insanı tahrik etmeye devam etmektedir. Bugün yönetimine camia içinden gösterilen tepkiyi de fırsat bilerek Trabzon spor'u kafeslemek isteyenler, bu camianın büyüklüğünü idrak edememiş olmalılar ki; sabrın sınırlarını zorlamaktadırlar. Şunu bir kez daha haykırıyoruz; Trabzon spor sahipsiz değildir. Trabzon spor camiası, hakkını yiyenlerden hesap soracak güç ve kararlığa sahiptir. Bugün ellerindeki hukuk gücünü hak gaspının aracı olarak kullananlar, bir gün mutlaka kirli tezgahların altında kalacaklardır. Eğer bu ülkede gerçekten temiz futbol isteniyorsa, sonuçları birilerinin talimatıyla öttürülen düdüklerin değil, alın terinin ve emeğin belirlediği müsabakalar isteniyorsa, kupaların, hırsızların değil hak sahibinin müzesine konulması isteniyorsa, bütün kulüplerin, Trabzon spor'a hakemler eliyle yapılan haksızlığa isyan etmesi gerekir. Zira bugün bize yapılanlar, yarın onlara yapılacaktır. Bunun bir samimiyet sınavı olduğunu hatırlatarak, Türk futbolunun temiz bir geleceğe kavuşması için tüm spor kamuoyunu ortak ses vermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muharrem Usta Aziz Yıldırım Trabzonspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title