Haberler

Gökçek'ten Bir Yol Hikayesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabında Ankara’da kavşak ve yol yapımında muhalefetin karşı çıkmasını ve karşılaştıkları zorlukları sıraladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabında Ankara'da kavşak ve yol yapımında muhalefetin karşı çıkmasını ve karşılaştıkları zorlukları sıraladı.

Gökçek, "Ankara'da yolların hikayesi. Zerre yanlış yazdıysam özür dilemeye hazırım" diyerek Twitter'dan "Yol Hikayesi"ni anlattı. Gökçek, kent estetiğinin Ankara'daki kaldırım, rögar, aydınlatma, temizlik, tamir ve bakım çalışmalarını çok sayıda fotoğrafla anlattığı Twitter hesabında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın eşinin vefatı nedeniyle de "Oktay Vural'ın eşi Tuğba Vural hanımefendi vefat etmiş. Tuğba hanımefendiye Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim" mesajını atarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Twitter hesabında "Lütfen bu yazımı okuyunuz. Ankara'da yolların hikayesi. Zerre yanlış yaptıysam özür dilemeye hazırım" diyerek, "Her şeye muhaliflerin hikayesi" başlığıyla yol ve kavşak yapımında muhalefetin engellemelerini ve karşılaştıkları zorlukları anlatan Gökçek, şu yazıları paylaştı:

"Şehre alt-üst geçit yaparsanız şehircilik ilkelerine aykırı derler.

Trafiğin sıkıştığı yerde, niye çözmüyorsunuz diye kendilerini yırtarlar. Alt üst geçit yapmaya gidersin, onlar da idari mahkemelere giderler. Onlar mahkemeyle uğraşa dursun biz alt-üst geçidi illaki açarız. Utanmadan sıkılmadan ve de yüzleri kızarmadan oralardan geçerler. Ama inat inattır. Altı sene sonra karar getirirler. 'Madem karar getirdiniz Akay'ı kapatalım' deriz. Bakarlar ki millet onları tükürükle boğacak. Bu sefer gider mahkemeden alt geçidi kapattırmama kararı getirirler. Kendilerine sorsak 'Kafanıza bir şey mi düştü?' ses yok.

Ankara Bulvarı inşaatına başlarız, gider idari mahkemede karar alırlar. Bulvarı durdurduklarını afiş asar milleti bilgilendiririz. Afişin kaldırılması için de (nasıl kararsa?) karar getirirler. Ama biz yılmaz bağırtıra bağırttıra Ankara Bulvarı'nı bitiririz. Konu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışılır. Ben derim ki 'CHP olarak bizi protesto edin ve tüm CHP'lilere bizi protesto etmeye davet edip, Ankara Bulvarı'ndan geçmelerini telkin edin. Geçmeyin Ankara Bulvarı'ndan.'

CHP'liler mecliste cevap verir; 'Bizim Ankara Bulvarı'ndan geçişimizi kimse engelleyemez'.

Gelin çıkın çıkabilirseniz bu çelişkiler yumağının içinden.

ODTÜ yolunu yapmak isteriz. 'Ne gerek var, trafiğe çözüm değil' derler.

Planın ta Karayalçın zamanında yapıldığını anlatır, zar zor ODTÜ yönetimini ikna ederiz. ODTÜ'nün üç bölümü birbirini yer, birinin ak dediğine öteki kara der. 27. Planda zorla anlaşırlar. Biz bu planı mükemmel yapacaklarına inandığımızdan değil, sırf niza çıkmasın diye rıza gösteririz. Plan onaylanır. Bir gecede yolu açmaya başlarız. Bu kez CHP milletvekilleri iş makinalarımızı taşlarlar.

CHP milletvekillerini takmaz ve 4 ayda rekor kırarak yolu bitiririz. Şimdi bulvardan en çok geçen ve yararlanan kendileri. Yeni bulvarın adı '1071 Malazgirt Bulvarı'. Bazıların çok dokunuyor: ) Ama ya alışacaklar ya alışacaklar: )" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Melih Gökçek Oktay Vural Twitter Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title