Haberler

Melih Gökçek'in Teleferik Projesine Durdurma Kararı

Güncelleme:

Gökçek'in ulaşım planı arasında yer alan Siteler - Karapürçek teleferik hattına ilişkin açılan davada yürütmenin durdurulması kararı verildi.

30 Mart yerel seçimlerinde Melih Gökçek'in 'En büyük projem' dediği ANKAPARK projesi için alınan durdurma kararının ardından Melih Gökçek'e bir kötü haber daha geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ulaşım planı arasında yer alan Siteler - Karapürçek teleferik hattına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesinin açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı verildi.

"GÖKÇEK, AKIL DIŞLAMASININ KARŞILIĞINI YARGI KARARLARIYLA ALIYOR"

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı yazılı açıklamada, "Gökçek aklı dışlamasının karşılığını yargı kararlarıyla almaktadır. Ulaşım ana planı olmadan planlama ilkelerine uygun bir düzenleme olmadan hiç bir şeyin belediye başkanı da olsa isteğine göre olamayacağını mahkeme bir kez daha göstermiştir" dedi.

"İMAR PLANININ TANIMINA AYKIRI"

Candan, "Mahkeme 2015 Ankara Ulaşım Ana Planında teleferik hattının gösterilmemesi, ayrıca 1/25.000 ölçekli 2023 Başkent Ankara Nazım İmar Planında da teleferik hattının fiziki- şematik olarak gösterilmeyip bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesi, öte yandan, imar plan notunda yer alan Teleferik hattı ve istasyonlar şematik olup, uygulama aşamasında hat ve istasyonların yeri değişebilir şeklindeki ibarenin hatların ve istasyonların yerlerinin uygulamada değiştirilebilmesine olanak tanıyan belirsizlikler içermesi, dolayısıyla uygulama imar planının tanımına aykırı olması sebebiyle, dava konusu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliğine dair Meclis kararının şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olmadığı gerekçesiyle planların yürütmesine karar vermiştir. Aklı ve bilimi dışlayanlar dün olduğu gibi bugünde kaybedeceklerdir" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tezcan Karakuş Melih Gökçek Karapürçek Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICIGÜCÜ:

Eyyy Melih GÖKÇEK alehtarları görün görün,omurgalı olun omurgalı,Hep seçimden önce benimle yazışmıştınız Melih GÖKÇEK ne yaptı diye bende demiştim ki IŞIK ÖTESİ bir hızla çalışarak ANKARA yı Orta çağ karanlığından alıp Dünya devlerinin 40 yıl ötesine geçirerek onların ANKARA ya ibretle bakmasını sağlamış en gelişmiş Dünya metropollerinin de çokooo ama çok ötesine geçirerek Ankara yı Ulu Önder Kahraman Böyük Atatürk ün işaret ettiği muassır medeniyet seviyesinin de ötesine geçirerek gerçek Ulu Önderciliği göstermiş Atatürk e layık bir başkan olma vasfını kazanmıştır.Hemde bu haberde ve dün ki haberde Melih e Mahkemeden Flaş kötü haberlere rağmen 14 yılda Ankara ya Atatürk den bu yana yapılanların trılyon katı kadar iş yapmıştır.Sayın Yüce Müslüman Türk Milletinin Belediye başkanını ve geleceğin Baş komutanı,Devlet Başkanını en derin saygılarımla selamlar hürmetle ellerinden öper Yüce Yaratan yar ve yardımcısı,yolu açık bahtı ak olsun derim.

7
17
yanıtYanıtla
ddr:

bunun seçim günü sabahlara kadar nasıl biryerlerini yırttığını hatırlıyorum. sahtekarlıkla aldığı seçimin hesabı sorulacaktır elbet...

16
7
yanıtYanıtla
son kale:

o koltuk senin hakkın değildi zaten kurnazlığının sonucu oturdun şimdi işlerin ters gidiyor bu yüzden

11
10
yanıtYanıtla
SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICIGÜCÜ:

Eyyy Yüce Müslüman Kahraman Türk Milletinin yetiştirip yine Yüce Müslüman Kahraman Türk Milletinin hizmetine sunduğu değerli VATAN EVLADI,Vatanının ve milletinin HADİMİ,geleceğin BAŞKOMUTANI ve DEVLET BAŞKANI siz böyle Mahkemelerin engellemelerine rağmen tabi ki dava açan da CHP liler engellemelerine rağmen siz İŞIK ötesi bir hızla 14 senede ANKARA mıza Çağ atlatarak Dünya devlerinin 40 yıl ötesine geçirmiş 80 senede yapılanların trılyon katını 14 senede ANKARA ya yaparak Ulu Önder Kahraman Yüce ,böyük Atatürk ün işaret ettiği muassır medeniyet seviyesini yakalayarak 40 yıl ötesine geçirmiş dünya devleri ve metropollerinin sizi gıpta ile izlemelerine gözlerine Ankara nın üzerine çevirmelerine neden olarak gerçek Ulu Önderciliğinizi göstermiş oldunuz.Yüce Yaratan yar ve yardımcınız Yolunuz açık bahtınız ak olsun Yüce yaratan sizi Dünya liderlerine ÖNDER bizimkilere de ÖRNEK kılsın.En derin saygı ve selamlarımla ellerinizden öperim sayın geleceğin Baş Komutanım ve Devlet Başkanım,

3
12
yanıtYanıtla
mehmet:

adamın düzgün yaptığı hiç bir iş yok arkadaş ya

9
4
yanıtYanıtla
ÇAĞ ATLAMAK:

Bu dünyada, Teleferik yaparak ÇAĞ atlayan bir başka ülke daha var mıdır? Türkiye''de dünyadan bi haber yaşayan bazı AHMAKLAR.. Mahkemenin verdiği karardan sonra, Şimdi ÇAĞ ATLAYAMADIK diye üzülecekler..! Şimdi bu ahmakları nasıl memnun edebilirsiniz..? Düşünün..!( Bütün RANT projelerinde maalesef durum aynı. Ortak bir özelliği olmalı..)

8
2
yanıtYanıtla
KANİ:

MEEEEEEEEEEEEEEEEEE....LİH

5
1
yanıtYanıtla
yazık bizim halimize:

her şey bi kenara da yapılan onca yatırım, Çinden getirilen onca oyuncaklara şimdi ne olacak?? Çöpe atacak çok paramız var da bizim mi haberimiz yok. Neden ilk başta yapılmasına onay verildi ki?

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title