Haberler

Gökçek, Ankara'daki Anket Sonucunu Açıkladı: 56.2 Evet

Güncelleme:

16 Nisan öncesinde iki anket yaptırdığını kaydeden Gökçek, 'Evet' oylarının, 1 Mart'ta Ankara'da yüzde 55,4 olduğunu, şu anda ise 56.2'ye çıktığını ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek, 16 Nisan öncesinde iki anket yaptırdığını açıkladı. Gökçek, bu anketlerde 'Evet' oylarının, 1 Mart'ta Ankara'da yüzde 55,4 olduğunu, şu anda ise 56.2'ye çıktığını söyledi.

"EVET" OYLARI TÜRKİYE GENELİNDE YÜKSELECEK

Bundan sonra da 'evet' oylarının Türkiye genelinde yüzde 60'ı geçeceğini düşündüğünü ifade eden Gökçek, "Televizyonlara çıktıkça, anlattıkça, gösterdikçe vatandaş bunları anlıyor. Anladıkça da evetlerin çoğalacağına yüzde yüz inanıyorum" diye konuştu.

"KOALİSYONLARDAN BÜYÜYEREK ÇIKAN PARTİ YOKTUR"

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgiler veren Gökçek, cumhuriyet tarihi boyunca cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanmış anlaşmazlıklardan örnekler verdi. Gökçek, koalisyonların partileri de bitirdiğine işaret ederek, "Koalisyonlara girip de koalisyonlardan büyüyerek çıkan tek bir parti yoktur. DSP, ANAP, DYP hep yok oldu, MHP barajı aşamadı. Koalisyonlar hiçbir partiye yarar getirmez. Yatırım sahipleri kararlı bir kişi görürlerse yatırım yaparlar. 'Erdoğan' için değil her 'doğan' için evet istiyoruz. İstikbal ve istikrar için evet" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAMAMIZ LAZIM"

Gökçek, programda, kendisinin hazırlattığı ve FETÖ'cülerin 15 Temmuz'da yaptığı katliamlar, halkın FETÖ'ye karşı direnişi, FETÖ'nün tanklarla zarar verdiği araçlar, FETÖ'nün tanklarına karşı tek başına direnen vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 10 bin çalışanının 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği direniş ve 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de ayağa kalkışla ilgili görüntüleri izlettirirken de şunları söyledi:

"Bunlar katil, bunlar cani. 250 insanı şehit ettiler, 2 bin 500 insanı da sakat bıraktılar, yaraladılar, gazi oldular vatandaşlarımız. Bu kadar büyük rakam var ve bunların emir verirken nasıl acımasız oldukları telsiz konuşmaları ile medyaya düştü. Ben bunları sık sık 500, bin kişilik gruplara seminerler verip anlatıyorum. İnsanların bir taraftan hıçkırdıklarını, bir taraftan onlara karşı olan hınçlarını görmeniz lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

title