Haberler

Gökçebey'de Muhtarlar Bilgilendirildi

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gökçebey Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nuray Yiğit ve İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu önderliğinde, tüm muhtarlara 442 sayılı Köy kanuna göre muhtarların görevleri ile 3194 Sayılı İmar konusu ve 2860 sayılı yardım toplama kanunu anlatıldı. İzzet Turpçu yaptığı konuşmasında, "442 Sayılı Köy Kanununa göre muhtarların yapmakla sorumlu oldukları köye ait işler anlatıldı. Köy işlerinde tutulması zorunlu olan defterlerden karar defteri, gelir-gider defteri, demirbaş defterinin düzenli olarak tutulması, köy bütçelerinin zamanında mevzuata uygun olarak yapılması ve kesin hesap cetvelinin ocak ayı içinde düzenlenmesi, köyde yapılan işlere ait toplanan paraların ihtiyar heyeti kararı ile makbuz ve fatura karşılığında yetkili kişilerce yapılması, köylerde yapılan binaların 3194 Sayılı imar kanunu çerçevesinde plansız alanlar imar yönetmeliğine uygun şekilde köy ihtiyar heyeti kararı ile yapılması, köyde toplanan su paralarının su tarifesine uygun olarak alınması, köy ihtiyar heyeti tarafından sorumlu belirlenerek paranın toplanması, toplanan paraların sadece su işlerinde kullanılması, köy muhtarı izine ayrıldığında yerine kural olarak köy ihtiyar meclisinin birinci üyesini vekil etmesi gerektiği, birinci üyenin vekillik sorumluluğunu üstlenmemesi veya başka mazereti olması durumunda kaymakamın uygun görüşü ile diğer üyelere vekalet verilebildiği, izine ayrılmak isteyen muhtarın, iznini geçireceği adres, vekalet edecek ihtiyar meclisi üyesinin adı soyadı ve kaç günlük izine ayrılmak istediğini dilekçe ile kaymakamlığa bildirmesi gerektiği, Köy Muhtarlarının vatandaşları tarafından iletilen her türlü istek ve şikayetleri hakkında öncelikle konunun mevzuata uygun şekilde sonuçlandırılması, Köy Muhtarlarının köylerde yardım ile ilgili para toplanması halinde 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunun hükümlerine göre izin alarak toplanması, Köylere gelen kapıdan satışlar ve izinsiz para yardım toplanması konusunda vatandaşların dikkatli olmaları hususunda uyarılmaları ve Köylerde açılacak olan sondaj çalışmalarında izlenecek yollar gibi konular anlatılarak, soru cevap bölümü ile muhtarların aydınlatılması sağlanmıştır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Gökçebey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title