Haberler

Gökçeada ve Ezine Yollarını Yağmur Vurdu

Çanakkale'de iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur sonrası dağdan inen sular, Gökçeada ve Ezine'deki yollarda çökmeye yol açtı.

Çanakkale'de iki gündür aralıklarla etkili olan sağanak yağmur sonrası dağdan inen sular, Gökçeada ve Ezine'deki yollarda çökmeye yol açtı. İstinat duvarları da yağmur sularına dayanamadı. Yağmurun etkisini yitirmesiyle hayatın normale dönmeye başladığı kentte gece tekrar sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca Bozcaada'dan Geyikli'ye gün içinde karşılıklı seferlerin poyraz fırtınası nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Gece boyu aralıklarla süren sağanağın ardından dağdan inen yağmur suları, ilçe merkezindeki caddeleri çumura buladı. Ayrıca, yağmur suları feribotların yanaştığı Kuzu Limanı'na giden yoldaki menfezin de çökmesine yol açtı. Bunun üzerine yol, ulaşıma kapandı. Kuzu Limanına araç ve yolcu gitmedi. Bu nedenle saat 07.00'de Kuzu Limanı'ndan kalkması gereken 57'inci Alay Feribotu, Uğurlu Limanı'na kaydırıldı. Sefer buradan saat 08.00'de Kabatepe'ye hareket etti. Poyraz fırtınası nedeniyle gün içindeki diğer seferler ise iptal edildi.

İŞÇİ DUVAR ALTINDA KALMAKTAN KURTULDU

Ezine'de ise Rasim Aktürk'e ait zeytinyağ fabrikasının depoların yer aldığı bölümdeki istinat duvarı da yıkıldı. Bu esnada depoda görevli bekçi, son anda kurtuldu. Fabrikada maddi hasar meydana gelirken, çöken bölümün onarılması için çalışma başlatıldı. Ezine girişinde de Askerlik Şubesi önünden geçen yolda da çökme meydana geldi. Yola büyük hasar veren yağmur suları, Akçin Çayı istinat duvarı yıktı. Ezine Belediye ekipleri, yolun bakım ve onarımı için çalışmalarını sürdürüyor.

Yağmurun etkisini yitirmesi, ekiplerin de çalışması ile her iki ilçede yollardaki sular tahliye edildi. Hayatın normale dönmeye başladığı, zarar gören yollarda ve yıkılın duvarlar için tadilat çalışması başlatıldı. Ancak meteoroloji verilerine göre; gece tekrar sağanak yağmurun beklendiği kaydedildi.

24 SAATTE İLÇELERE DÜŞEN YAĞMUR

Meteoroloji verilerine göre; Çanakkale'de kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 36.6 kilo yağış düşerken, Gökçeada'da 90.7, Ezine'de 86.2, Yenice'de 83.6, Bayramiç'te 60.3, Çan'da 47.6, Lapseki'de 46.2, Ayvacık'ta 38.4 ve Bozcaada'da 36,4 kilo yağmur düştüğü kaydedildi.

BOZCAADA-GEYİKLİ DE FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Diğer yandan; Gökçeada-Kabatepe feribot seferlerinden sonra Bozcaada-Geyikli seferleri de poyraz fırtınası nedeniyle durduruldu. Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 16.00 ve 18.00, Geyikli'den Bozcaada'ya ise saat 17.00 ve 19.00 feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozcaada Gökçeada Geyikli Ezine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title