Haberler

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Temel Atma Töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne (ÇOMÜ) bağlı Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasının temeli törenle atıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, törendeki konuşmasında Gökçeada'nın stratejik önemine değindi.

Üniversitenin geride bıraktığı 24 yılda ciddi ilerleme ve gelişme gösterdiğini belirten Acer, "Bugün Türkiye'de mevcut 180 üniversite içerisinde öğrenci sayısı açısından en büyük 20. üniversite haline geldik ve son 1 yılda yaptığımız çalışmalarla üniversitemizi her alanda daha da ileriye götürmek için özel bir çaba sarf ediyoruz." dedi.

Acer, Gökçeada'nın yükseköğretim anlamında da gelişim göstermesinin önemli bir adım olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün en büyük teşekkürü iş adamı Zafer Karadeniz hak ediyor. Doğrusu, ülkemizin bir parçasından kopup, büyük başarılar sağlamış bu vatan evladının, ülkenin en batısına gelip, bu tesisi kurma kararı almış olması vurgulanması gereken bir konudur. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Saygıdeğer valideleri Asiye Karadeniz hanım efendiyi de bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onun ismi burada hak ettiği gibi yaşatılacak."

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu ise üniversitelerin bilim ve insan değerlerinin ışığında kaliteli eğitim öğretim vermeyi hedefleyen kurumlar olduğunu bildirdi.

Konuşmaların ardından binanın temeli atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yücel Acer Gökçeada Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title