Haberler

Gökçeada 1' Feribotunu Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Çanakkale'de Kabatepe ile Gökçeada arasında geçen pazar günü karaya oturan, ertesi gün 16.5 saat sonra yolcuları tahliye edilebilen 'Gökçeada 1' feribotunu kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Gökçeada 1'deki yolculara ait 39 araç da gemiye yanaştırılan mini bir feribota yapılan aktarmayla tahliye edildi.

Geçen pazar günü Kabatepe ile Gökçeada arasında 15.00 seferini gerçekleştirirken, saat 16.15'te, Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları Mevkisi'nde karaya oturan Gökçeada 1 feribotu için başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor. Dün 16.5 saatin ardından 188 yolcusu tahliye edilen gemiden, bu sabah da araçlar kurtarıldı. 39 araç mini feribota aktarılıp karaya indirildi. Ayrıca araç sahiplerinin de bilgilendirildiği belirtildi.

Dün gün boyu Kurtarma 7 römorkörü tarafından sürdürülen çekme çalışmalarının, bugün de süreceği belirtildi. Araçların tahliyesiyle hafifleyen Gökçeada-1 feribotunu karaya oturduğu bölgeden kurtarmak için takviye yapıldı, römorkör sayısı ikiye çıkarıldı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title