Haberler

Gökçe; "Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturması Kapatılamaz"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe, “Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması kapatılamaz” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Aydın İl Başkanı Ertan Gökçe, "Muhsin Yazıcıoğlu soruşturması kapatılamaz" dedi.

Terör hadiselerinin yaşandığı son günlerde, Büyük Birlik camiası olarak acılarının ikiye katlandığını belirten Ertan Gökçe, "Cumhuriyet tarihinin fail-i meçhuller mezarlığına gömülmüş 'siyasi suikastlar' başlığı altında değerlendirilen diğer vakalar içinde, sahip olduğu bilgi ve belge açısından vuzuha kavuşmaya en müsait dosya olan ' Muhsin Yazıcıoğlu Dosyası' ile alakalı çok önemli noktalara ulaşıldı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. ' Muhsin Yazıcıoğlu Dava Dosyası' bu hacme ve boyuta eriştikten sonra, başta siyasi iktidar olmak üzere, sorumlu tüm resmi kurumlar, bu davaya olan 'ilgi' ve 'hassasiyetlerini' kaybetmeye başladılar. Dava sürecindeki ihmal kusur ve kasıtların üstlerine başlarına bulaşmaya başlamasından aşırı rahatsız olan bir kesim siyasi ve bürokratik kapasite, dosyanın biran önce kapatılmasıyla ilgili gayretler içine girmeye başlandı. Dava sürecine ve davayı takip eden yürüten kişilere müdahaleler iyice arttı. Dava süreci sulandırılmaya ve suni gündemlere, bir takım iç kavgalara, çatışmalara, tezgahlara, tertiplere malzeme yapılmaya çalışıldı. Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi" dedi.

2014 yılında dava dosyasına takipsizlik kararı verildiğini anımsatan Gökçe, "Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaat etmiştik. Bu mahkeme verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. ve inanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat'tan dönecektir. Biz inanıyoruz ki hala bu ülkede vicdanı ile karar verecek hakimler vardır. Bu dava dosyası onlarca saçma sapan gerekçelerle ve asılsız mesnetlerle dolu. Sadece bunların bir tanesini ele alarak bunun ışığında dosyaya takipsizlik kararı verenlere sesleniyoruz. Bu dosyayı kapattıklarını zannedenler şunu unutmasın; Muhsin Yazıcıoğlu'nun gölgesi uzun süre bu topraklarda dolaşacaktır. Fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor bu gün. Zamanı gelince bu sürecin adil bir şekilde yürütüleceğinden ve üzeri örtülmeye çalışılan gerçekler ile adalet arasında tüm engellerin ortadan kaldırılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Sizler hangi kararı alırsanız alın, bizler; onun fikirlerini, düşüncesini, siyasi misyonunu hareketini yaşatmaya ve sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Aydın Gökçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title