Haberler

Gökbel Barajı'nda Derivasyon Sağlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve tamamlandığında Aydın'da 240 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacak Gökbel Barajı'nda yapılan derivasyon işlemi ile baraj inşaatında önemli bir adım atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 27 Nisan 2013 tarihinde temeli atılan Gökbel Barajı Aydın ili Çine ilçesinin 9 kilometre güneyinde Çine Çayı üzerinde bulunuyor. Gökbel Barajı'nda 17 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen derivasyon çalışmalarıyla baraj inşaatında önemli bir eşikte aşıldı. Ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan barajın gövde yüksekliği temelden 61 metre olacak. Ayrıca, sulama ve enerji maksatlı bir proje olan Gökbel Barajı 13 milyon metreküp depolama hacmine sahip bulunuyor.

BARAJ ARALIK 2015'TE TAMAMLANACAK

Derivasyon çalışmaları devam eden Gökbel Barajı'nda 4 metre çapında ve 425 metre uzunluğunda ki derivasyon tüneline su çevrildi ve aynı gün memba batardosu kazısına başlandı. Derivasyon işleminden sonra memba -mansap batardosu kazı ve dolgu işlemi ile Talveg kotu altında kalan gövde sıyırma kazıları en kısa zamanda ikmal edilecek.

Önyüzü beton kaplı kaya dolgu olarak projelendirilen Gökbel Barajı'nda kazı işleminden sonra plint betonuna başlanacak, plint hattının teşkilinden sonra da kaya dolgu işlemine başlanacak. DSİ tarafından inşası gerçekleştirilen Gökbel Barajı'nın 15 Aralık 2015 tarihinde ikmal edilmesi öngörülüyor.

ÜNİTELER DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gökbel Barajı'nın önemli ünitelerinden biri olan Dolusavakta 200 bin metreküp kazı gerçekleştirildi. Ayrıca, 110-100 kotları arasında da kazı-delgi-patlatma işlemleri devam ediyor. Barajın ikmali halinde Koçarlı-Bağarası Sulamasına 3 bin 200 çapında 32 kilometre uzunluğundaki CTP boru hattı ile sulama suyu verilecek. Böylece 67 bin dekar arazi, Çine ovası da olmak üzere toplam 235 bin dekar arazi suya kavuşacak.

GÖKBEL BARAJI İLE ÇİNE TOPRAKLARI MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞACAK

Gökbel Barajı'nın devreye girmesiyle Çine Ovası'nda 64 bin 650 dekar, Koçarlı Bağarası'nda 146 bin 40 dekar ve Söke Ovası'nda 30 bin dekar olmak üzere toplam 240 bin 690 dekar arazi modern sulama suyuna kavuşacak. Ayrıca, baraj ile yılda 24 milyon 540 bin kilowatt.saat enerji üretimi sağlanacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Eroğlu Aydın Çine Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title