Haberler

Gökalp "22 Yıldır O Ateş Hala Devam Ediyor"

Güncelleme:

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan bölge Tabip Odaları adına yazılı bir açıklama yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp, Sivas Madımak olaylarına tekçilik anlayışının zemin hazırladığını belirtti.


Açıklamada "Halk için icra edilen sanatın beslendiği, Farklı inanç, dil, düşünce ve etnik yapıları hazmedemeyen, ülkeyi zehirleyen tekçilik anlayışının Sivas Katliamına zemin sunan faillerden biri olduğunu biliyoruz. İnsanları diri diri yakmak için kalkabilecek eller, ancak tekçilik zihniyetinin hâkim olduğu bir organizmada buluna bilinir. Bu zihniyet kuşkusuz ki, demokratik hekim kamuoyunun giderek büyüyen örgütlü mücadelesi ile tarih önünde mahkûm olacağı ve uygarlık tarihinde ait olduğu çöplükte hak ettiği yeri bulacağı aşikârdır. Oysaki halk için sanatı icra edenler her zaman halkın gönlünde ve tarihte hak ettikleri başköşede yerlerini bulacaktır" denildi.


Kaynak: Temsilci / Güncel

Türkiye Sivas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title