Haberler

Göçün Nedenlerinden Biri De"Yüksek Isınma Giderleri!"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM) temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda vatandaşın elini tutuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM) temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda vatandaşın elini tutuyor. Kış şartlarının yoğun geçtiği Erzurum'da en çok kömür yardımı yapılıyor. Doğalgaz sistemli evlerde ısınmanın maliyetli olması vatandaşa evde soba kurduruyor. Bu durum hava kirliliğine ve göçe yol açıyor.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM), sosyal yardım hizmetlerini aralıksız devam ederek faaliyet göstermekte. Ülkemizde, sosyal yardım faaliyetleri 3294 sayılı kanunla oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarıyla yürütülüyor. Sosyal yardımların hedef kitlesi söz konusu yasa ile belirlenmiş olup, sosyal güvencesi bulunmayan fakir ve muhtaç vatandaşlardan oluşur.

Ak Parti Genel Merkezinde yapılan istişare toplantısında söz alan Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, yapılan sosyal yardımlarda bölgenin iklim şartlarının göz önünde bulundurulmasına dikkat çekti. Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a sunduğu raporda yapılan sosyal yardımları; "Özellikle kış döneminde insanların soğuklardan korunması, evlerinde sıcak bir şekilde oturması amacıyla yapılan kömür yardımı da bu yardımlardan bir tanesidir. Bu amaç doğrultusunda, her yıl belirli miktarlarda kömür yardımı ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılmaktadır. Kömür yardımı için gerekli olan kömür Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından sağlanmaktadır. Her yıl yaklaşık iki milyon civarındaki ailenin bu hizmetten yararlandığı bilinmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gerçekleştirilen yardımlar arasında doğalgaz yardımı bulunmamaktadır. Ülkemizin doğalgazı dışarıdan ithal ediyor olması, yardımlar arasında olmamasının en önemli nedenleri arasındadır. Ancak bazı vatandaşlarımız, sosyal yardımlar kapsamında yakacak yardımına ihtiyacı olmasına rağmen, doğalgaz sistemi olan evlerde oturuyor olmaları nedeni ile bu yardımdan yararlanamamaktadır." şeklinde anlattı.

ILICALI, DOĞALGAZ YARDIMI TALEP ETTİ

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile istişare eden Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı konu hakkında hazırladığı raporunda Hükümet tarafından yapılan kömür yardımlarının yanına doğalgaz yardımının da eklenmesini istedi. Doğalgaz yardımının gerekliliğini Ilıcalı şu şekilde anlattı: " Erzurum gibi kış şartlarının yoğun geçtiği illerimizde, doğalgaz ile ısınmanın maliyetli olması, insanlarımızı katı yakıtlar ile ısınmaya yönlendirmekte; bu durum ise özellikle çevre ve insan yaşamını olumsuz etkileyen hava kirliliğine neden olmaktadır. Ekonomik olarak yeterli gelire sahip olmayan aileler, doğal gaz kullanımı yerine, sosyal yardımlar kapsamında kömür yardımından faydalanmaktadır. Doğalgaz sistemi olan evlerinde soba kurarak kömür yakmaktadırlar. "dedi.

Ağır Kış Şartları ve Yüksek Isınma Giderleri Göç Verdi

Kış şartlarının yoğun olarak yaşandığı Erzurum'da yapılan kömür yardımlarının belirli sayıda olması vatandaşa tezek yaktırıyor. Bu tür katı yakıtların kullanılması insanların yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor.

Yaşanan olumsuzlukların, sadece çevre kirliliği ile de kalmayıp, geçici çözümler üretilerek doğalgaz sistemlerinin sobaya dönüştürülmesi nedeni ile zehirli gaz sızıntılarına neden olduğu ve can kayıplarının yaşandığı bu bölgede Mustafa Ilıcalı: " Yaşanan kış şartları, insanların bölge dışına göç etmesine dahi neden olabilmektedir. Erzurum ili yıllara göre nüfus sayılarını gösteren grafik incelendiğinde, her yıl nüfusun belirli oranda azaldığı, Erzurum'un sürekli göç verdiği görülmektedir." şeklinde ki analizlerini rapor olarak sundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ilıcalı AK Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title