Haberler

"Göçün Gençler Üzerindeki Etkisi"

Güncelleme:

Proje hakkında bilgi veren GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Arzu Elbeyli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Göç ve Siyaset Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında "Göçün Gençler Üzerindeki Etkisi" adlı gençlik projesi anlaşması yapıldığını söyledi.

Malta ve Belçika'nın projeye ortak olarak katıldıklarını ve birlikte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Elbeyli,"Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını (AFAD) ziyaret ederek, Suriyeli mültecilerle ilgili bilgi aldık. Suriyeli anne ve çocukların sığındıkları eski Antep evine iftara davet edildik ve yabancı ortaklarımızı oraya iftara götürdük" dedi.

Sığınma evindeki çocuklara çeşitli hediyeler verdiklerini söyleyen Elbeyli, "Sığınma evinde okula giden çocuklar var. Onlara kitap, defter, kalem ya da oyuncak gibi yardımda bulunulabilir. Eğer sığınma evleri mevcut olursa, bundan sonraki projelerimde sığınma evi ziyaretini programıma mutlaka koyacağım" diyerek, projede edinilen bilgileri üniversite öğrencileriyle paylaştıklarını ifade etti.

Proje çerçevesinde; Gaziantep Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıda, projeye ortak olarak katılan Malta ve Belçika grupları tarafından bu ülkelerindeki göç sorunu ve göçmenlerin ülkelerindeki entegrasyonu hakkında bilgi verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Elbeyli Belçika Malta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title